Martin Timell har lämnat Sverige för paradisö

TV4 river Martin Timells miljonkontrakt – samtidigt bryter storsponsorn Bolist med profilen.
Foto: / TV4
Timell ska för några dagar sedan befunnit sig på en ö i Seychellerna i Indiska oceanen, erfar Expressen.

TV4 river Martin Timells miljonkontrakt – samtidigt bryter storsponsorn Bolist helt sitt täta förhållande med den sparkade TV4-profilen och "Äntligen hemma".

Själv ska Timell för några dagar sedan befunnit sig på en ö i Seychellerna i Indiska oceanen, erfar Expressen.

Därifrån håller han kontakt med TV4 och Casten Almqvist.

– Men allt det där är min privatsak, säger Martin Timell.

I måndags meddelade TV4 och vd:n Casten Almqvist med all tydlighet att de avslutar alla samarbeten med programledaren Martin Timell. Om den sparkade TV4-profilens miljonkontrakt sa Almqvist:

– Finns gör det, men det är uppsagt.

Samtidigt utreder sponsorerna bakom TV4-succén "Äntligen hemma" – som nu stoppats och raderats ur tablån och från TV4 Play – hur de ska agera. TV4 har årligen haft reklamintäkter på över 60 miljoner kronor för just "Äntligen hemma".

Storsponsorn bryter med Timell och "Äntligen hemma"

Nu har storsponsorn Bolist – en bygg- och järnhandlarkedja som haft flera samarbeten med Timell och som stått bakom "Äntligen hemma" – brutit alla samarbeten med Martin Timell och programmet.

Bolist säger att de haft "första tjing" på att sponsra "Äntligen hemma". Därutöver har Martin Timell sen 2014 haft flera uppdrag för bolaget, bland annat som moderator vid leverantörsträffar. Han har också drivit en blogg för kedjan.

Nu är allt samarbete brutet, och bloggen har raderats.

LÄS MER: Timells telefonhot: "Han skulle se till att jag fick gå"

"Martin Timell 'är' ju 'Äntligen hemma'"

För bara en vecka sen sa Bolist-vd:n Tomas Fritzon att samarbetet med Timell fortsatte:

– Martin Timell "är" ju "Äntligen hemma". Vi samlas varje år med TV4 och gör ett avtal om att vara sponsor. Jag kan inte ge något svar på hur vi kommer göra nästa år, säger Tomas Fritzon, vd Bolist.

Nu har det omvärderats, men Fritzon hävdar att beslutet fattades redan på försommaren i år.

– Vi har gjort en bedömning tidigare, av kommersiella grunder, om att vi ska avsluta samarbetet med "Äntligen hemma" och bloggaren Martin Timell. Sen har det hänt ett antal saker som jag inte kan bedöma eller värdera, men som naturligtvis har skapat opinion och diskussion. Det har inte föranlett att något annat än det vi beslutat innan står fast. Jag har inga andra kommentarer än så, säger Tomas Fritzon.

Tomas Fritzon vill inte kommentera om han pratat med Martin Timell om den nuvarande krisen.


LÄS MER: Nu håller TV4 på att göra om Timellhaveriet

Martin Timell i Seychellerna

Martin Timell själv har inte velat uttala sig om situationen riktigt på en vecka. Då erkände han, i en lång intervju med Expressens Malin Roos, en rad av de anklagelser som riktats mot honom. Samtidigt sa han att han ska söka hjälp.

Nu har den sparkade TV4-profilen lämnat Sverige, erfar Expressen. Timell har i stället befunnit sig på tryggt avstånd från TV4-katastrofen, på en av Seychellernas runt 90 öar i Indiska oceanen öster om Afrika.

Samtidigt för han samtal med TV4:s vd Casten Almqvist om framtiden. Almqvist har sagt att "ingenting pekar på" att Timell kommer synas i TV4 igen.


LÄS MER: Kraven efter skandalen: Sparka TV4-cheferna


Martin Timell: Det pratar jag med Casten och TV4 om

– Det här, förlåt, det här är någonting mellan mig och TV4. Det är privat, säger Martin Timell via telefon från Seychellerna.

– Det pratar jag med Casten om, eller med TV4 om, jag pratar inte med någon annan om det. Det är min privatsak. 

 På frågan var Timell befinner sig mer specifikt svarar den sparkade TV4-profilen:

– Det är fortfarande inte Expressens sak. Det är min sak. Nej, jag är inte utomlands. Det kan tyckas så. Men det beror på hur man kopplar telefonen ser du. Jag får inte vara helt jävla dum när jag har med Expressen att göra. 

– Men allt det där är min privatsak.


Vet du mer? Vill du dela med dig av din berättelse? Hör av dig till Expressen - du kan vara anonym och om du vill kan du tipsa via vår krypterade tjänst.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.