Martin Stenmarcks skräll – bröt äldreförbannelsen

Martin Stenmarck tog sig vidare till Andra Chansen i årets Melodifestival.
Foto: OLLE SPORRONG
Martin Stenmarck och Lina Hedlund hade båda framgångar i Melodifestivalens tredje deltävling i Leksand.
Foto: OLLE SPORRONG
Martin Stenmarck tog sig vidare i Melodifestivalen – trots kritiska röster om hans ålder.
Foto: OLLE SPORRONG

Det sägs vara nästintill omöjligt för äldre tävlande att ta sig vidare i Melodifestivalen.

Men Martin Stenmarcks framgång i den tredje deltävlingen motbevisar kritiken.

– Jag är skitglad, säger Martin Stenmarck om prestationen i Leksand.

Artisten Martin Stenmarck, 46, knep en plats i Andra chansen i årets Melodifestival. 

Det stod klart efter att rösterna räknats – och därmed bröt artisten den så kallade förbannelsen gentemot äldre deltagare.

Under de senaste åren har Melodifestivalen kritiserats för att barn har haft för mycket makt om vilka som går vidare i tävlingen. I synnerhet när appröstningen infördes höjdes de kritiska rösterna. Men en som lyckades ta sig vidare trots att han hade åldern emot sig var Martin Stenmarck.

– Jag är oerhört glad. Vi satte numret, och jag tyckte att jag sjöng helt okej, säger Martin Stenmarck till Expressen och fortsätter:

– När jag fick sms från mina barn att dom tyckte det var helt fantastiskt kände jag att det spelar ingen roll hur det går.

När resultatet presenterades i direktsändning visade det sig att inte bara artistens barn gillade bidraget. Likaså gjorde svenska folket då Martin Stenmarck får tävla vidare med bidraget ”Låt skiten brinna” – som skrivits av Uno Svenningsson, Tim Larsson och Tobias Lundgren.Martin Stenmarck och svägerskan Lina Hedlund i chock 

Martin Stenmarck hade inte bara stöd av sina barn. På plats stöttades han även av svägerskan Lina Hedlund, som själv knep en finalplats i Globen.

– Jag är skitglad, konstaterar Martin Stenmarck och hyllar svägerskans insats:

– Hon var i chock ett tag, men nu är hon tillbaks.

Inte bara Lina Hedlund var i chock – likaså Martin Stenmarck själv uppger han till Expressen. Nu gäller det att ladda om inför Andra Chansen i Nyköping den 2 mars.

I år har SVT justerat röstsystemet i appen. Apprösterna är indelade i ålderskategorier där varje grupp delar ut samma antal poäng. Anledningen är att de yngre tittarna inte ska få för stor makt. 


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.