Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Martin Melins svåra komplex: ”Lidit hela livet”

Martin Melin ställs mot bland andra Filip Lamprechts i årets säsong av ”Let's dance”
Martin Melin berättar att ”Let's dance” är en stor utmaning på ett personligt plan.
Foto: OLLE SPORRONG

Martin Melin är en av årets deltagare i ”Let's dance” men att lära sig dansa är en stor utmaning för honom.

Nu berättar han om sina svåra komplex, den familjära stämningen bland deltagarna och om singellivet.

– Jag vet inte om jag just nu tillåter mig själv att bli kär, säger Martin Melin.

Martin Melin, 53, är landets kanske mest kända polis som tog hem vinsten i tidernas första säsong av ”Expedition Robinson” 1997 och nu är han aktuell i TV4-programmet ”Let's Dance”. 

Martin Melin är mitt uppe i en dansträning med sin danspartner Maria Zimmerman, 31. Mottagningen på mobilen är knastrig inne i lokalen. Han tar en paus från den intensiva träningen och går ut en stund.

Den tidigare ”Robinson”-vinnaren berättar att stämningen bland alla deltagare och professionella dansare redan hunnit bli familjär.

– Det är svårt att sätta ord på men det är en stämning som är väldigt god och familjär. Det är som med Maria till exempel, efter två dagar satt vi och pratade väldigt privata saker. Så snabbt gick det att liksom lära känna Maria, som jag dansar med. Och det tycker jag är ett tecken på att man litar på varandra, att man klickar på ett sätt. Helt fantastiskt, säger Martin Melin. 

Martin Melin fortsätter att arbeta som polis under ”Let's dance”.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Schemat är fullspäckat för Melin. Han fortsätter att jobba som polis till 75 procent under ”Let's dance” och resterande timmar på dygnet går mestadels åt till dansen.

– Jag jobbar på som vanligt och hoppas på att det kommer gå, säger han.

Men att hålla många bollar i luften samtidigt är inget nytt för Martin Melin. Utöver det polisiära arbetet skriver han på en bok och på ett filmmanus. Han driver även podcasten ”Martin Melins podd”.

– Nu har jag pausat alla de andra projekten. Så egentligen kan man säga att jag gör lika mycket som jag brukar göra. Det sociala livet får också stå tillbaka. Jag prioriterar helt enkelt polisarbetet och dansen nu, säger han. 

Martin Melin: ”Har aldrig dansat förr”

Men när det kommer till självaste dansen menar Melin att han ligger i underläge. 

– Jag känner att jag är en jätte- underdog. Det är som Maria säger att det är en brant uppförsbacke men vi ska ta oss upp, säger Martin Melin och fortsätter:

– Jag är ju realist. Jag har aldrig dansat förr. Jag har liksom gömt mig när det blivit dans och jag har haft komplex för att jag inte kan dansa i hela mitt liv. Att jag inte kan sjunga och att jag inte kan dansa, det har jag faktiskt lidit av genom hela livet. Superkomplex. 

Gör det dig extra nervös inför direktsändning?

– Jag blir väldigt sällan nervös. För mig är det här en jätteutmaning på det personliga planet. Det gör mig väldigt taggad. Jag är extremt taggad men jag är också realist och inser att jag har mycket att jobba med, säger Martin Melin och tillägger:

– Jag ger ju inte upp på förhand utan jag ska ge de andra en riktig match!

Martin Melin tävlar med Maria Zimmerman.
Foto: MAGNUS RAGNVID / TV4/CMORE

Har inte tid för en romans

”Let's dance” är känt för att skapa en het stämning bland alla deltagare och har sedan starten 2006 parat ihop fler kärlekspar än många andra realityprogram i Sverige.

Men Martin Melin förklarar att han inte söker efter någon romans för tillfället. Han har helt enkelt inte tid.

– Jag har inte tid, känner jag, att gå in i någon romans... Just nu har jag inte riktigt tid, säger han. 

Martin Melin har bland annat varit gift med deckarförfattaren Camilla Läckberg, 46, men är i dag singel. 

Men även om han menar att tiden för ett förhållande inte riktigt finns just nu så stänger han inte dörren för kärlek i framtiden.

– Det finns ju sånt i livet man inte kan påverka. Kärlek är ju sånt man inte kan påverka. Blir man kär så blir man kär. Så är det ju rent generellt. Men jag vet inte om jag just nu tillåter mig själv att bli kär.

Martin Melin om skräcken för coronaviruset

Martin Melin beskriver en otäck känsla av att någonting händer i kroppen som han inte har kontroll över.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.