Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Martin Melins singelliv efter Camilla Läckberg

Martin Melin firade 50-årsdagen i bättre fysisk form än någonsin.
Foto: Cornelia Nordström
Ex-frun och tillika deckardrottningen Camilla Läckberg
Foto: /Ibl / /IBL

Martin Melin firade 50-årsdagen i bättre fysisk form än någonsin.

Men trots många propåer i sociala medier är han fortfarande singel.

– Det är jättesmickrande med inviterna, men jag är dålig på att nappa på dem, säger författaren och polisen.

Martin Melin, som har skrivit de delvis självbiografiska kriminalromanerna om polisen Thomas Hallgren, kontaktas av uppemot 50 kvinnor i veckan.

– Jag har varit på två-tre dejter med kvinnor som kontaktat mig via sociala medier, men det har inte blivit något seriöst. Uppenbara raggningsförsök intresserar mig heller inte så mycket. Det krävs lite mer finess än ett "du verkar jättetrevlig, jag vill träffa dig" för att jag haja till, säger han.

– Egentligen tror jag att det är bättre att träffas på riktigt, det måste funka kemiskt och det vet man inte om det gör om man inte ses IRL. Men jag är inte orolig för att jag inte ska träffa någon. Jag har ett stort socialt kontaktnät.


LÄS MER: Martin Melin om äktenskapsförordet med Camilla Läckberg


Martin Melin har "dejtat dåligt"


Melin sade i fjol i podden "Livshjulet" att målet var att ha en partner vid årsskiftet.

– Nej, jag har inte någon partner eller ens dejt eller flört, det blev inte så. Det beror delvis på att jag inte riktigt har tid och inte är mottaglig. Jag har dejtat dåligt det senaste året. Men till våren, då jag är färdig med den tredje kriminalromanen om polisen Thomas Hallgren, kanske jag slappnar av på ett annat sätt och tar tag i saken.

Du torde vara ett annat slags partner i dag än för exempelvis 20 år sedan?

– Ja, man lär sig något om sig själv av alla separationer för då man splittar får man höra vad man är dålig på. Jag är sådan att jag försöker förbättra mig, oavsett om det gäller pistolskytte eller relationer. Efter mitt senaste äktenskap med Camilla har jag blivit en mycket bättre pappa, ännu mer närvarande.

I början av mars fyllde du 50 år, vilket du firar genom att springa Lidingöloppet i höst. Jag vet att du gick ner 16 kilo år 2012-2013. Klarar du att hålla denna nya livsstil hela tiden?

– Ibland får jag återfall och drar i mig godispåsar och äppelpajer, som förr. Då lägger jag på mig vikt. Min idealvikt i dag är 82 kilo. Pekar vågen på 85 så skärper jag mig. Jag äter hälften så mycket skräpmat som förr. Det funkar tack vare att jag tränar mycket. Ibland kan jag ge mig ut och springa åtta kilometer bara för att kunna köpa med mig en äppelpaj hem.

– Jag måste kämpa för jag har ett ganska stort sockerbehov. Min lösning är cashewnötter. De innehåller inte socker och fettet är jag inte orolig för, det förbränner jag vid träning. Jag kan äta hur mycket cashewnötter som helst, det blir minst ett kilo i veckan, helst med cheddarsmak. När jag sitter och skriver äter jag cashewnötter.


LÄS MER: Melin: "Tufft att se bilder på Camilla och Simon"


Rev 120 boksidor


Hur firade du födelsedagen?

– Jag slog inte på stora trumman, det blev middag med mina barn och mina föräldrar. Kanske har jag någon fest senare i vår.

När har du deadline för tredje boken?

– Jag ska försöka vara klar med den första manusomgången till sommaren. Jag är ett år försenad med den här boken, för när jag hade skrivit 120 sidor vaskade jag det, rev alltihop, ett halvårs jobb. Jag kände själv att det inte var bra, det blev för pratigt.


Följ Expressen Nöje på Facebook!

Fakta/Skriver på din tredje bok och har fyllt 50

NAMN: Jan Martin Melin, 50.

YRKE: Polis, författare, bloggare.

BOR: Lägenhet i Enskede i södra Stockholm.

FAMILJ: Barnen Fanny, 13, Felix, 9 (med ex-hustrun Christina, 39), Charlie, 7 (med Camilla Läckberg, 42).

FÖDD OCH UPPVUXEN: I Mariefred med två år yngre systern Madeleine (som dog i hjärtsjukdom fem år ung) och fem år yngre systern Emma. Efter föräldrarnas skilsmässa 1978 fick Martin en tretton år yngre halvbror, Ludvig.

MAMMA ÄR: Agneta von Bahr, 76, har jobbat med "Stiftelsen Barnens dag".

PAPPA ÄR: Jan Melin, 78, historiker.

UTBILDNING: Skanstulls gymnasium, pluggat engelska vid "The University of Southern Mississippi". Polishögskolan. Poppius journalistutbildning.

KARRIÄR: Första vinnaren av "Expedition Robinson" (1997). Poliskonsult i filmer. Tv-serien "Realitystjärnorna på godset" (2015). Återkommande gäst i "Nyhetsmorgon". Programledare för "Polishögskolan" (Kanal 5) och "Spårlöst" (Sjuan/TV4). Inhopp i "Karlavagnen", Sveriges Radio. Böckerna "Coola pappor" (2011), "Status 12" (2013) och "Brott kan ej styrkas" (2015). Bloggar på themartinmelin.se.

INKOMST AV TJÄNST: 361 400 kronor (2015).

AKTUELL: Fyllde 50 år 6 mars.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.