Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Martin Melins kärleksskräck: ”Jag vettefan vad det är”

"Sex månader senare skiljde jag mig"
Martin Melin tycker det är jobbigt att dejta och säga till en annan person att det inte gick vägen.
Foto: OLLE SPORRONG
Martin Melin och Camilla Läckberg har varit gifta.
Foto: LISA MATTISSON

Martin Melin hade tänkt att sommaren 2020 skulle bli hans sista singelsommar – men så tog en pandemi över världen. 

Men för tv-profilen var det inte helt lätt att dejta redan före virusets utbrott. 

– På det där sättet är jag svår, jag vill inte såra människor, säger han. 

Författaren, tv-profilen och polisen Martin Melin, 53, har bland annat varit gift med deckarförfattaren Camilla Läckberg, 45, – men nu är han singel. Men det betyder inte att det är den relationstatusen han egentligen vill ha. Inför sommaren 2020 hade han storslagna planer – som kanske kan gå i stöpet. 

– Jag hade tänkt någonstans att det här skulle bli min sista singelsommar, och sen kom corona och det har inte fungerat att dejta på så sätt. Det har blivit lugnt på kvinnofronten, säger han. 

Däremot har han varit på en dejt – men fyrverkerierna uteblev. 

– Det är vad det är. Det var ingenting som kommer att leda till någonting tror jag. Jag är svårdejtad, säger Martin Melin. 

Det finns nämligen någonting som han helst vill undvika. 

– Jag har varit med om att jag har varit på en dejt där jag har känt att det här fungerar inte men man bjuder till när man är där och sen går man därifrån, säger han och fortsätter:  

– Men så får man ett sms där det står fan vad vi klickade och jag tänker ”men nej, det gjorde vi inte alls”. 

Martin Melin undviker att gå på dejt

Melin förklarar att han tycker att det är ”skitjobbigt” när han hamnar i den sitsen. 

– Jag är inte konflikträdd på något sätt, men då tycker jag att det där är så jobbigt. Jag har så svårt att säga rakt ut, nej jag vill inte träffa dig igen. 

I stället undviker han ibland att gå på dejt. 

– Jag vettefan vad det är, men på det där sättet är jag svår, jag vill inte såra människor. 

Så vad gör du då om du hamnar i den här situationen? 

– Då går jag som katten röt het gröt ett tag och stoppar huvudet i sanden och hoppas att det ska försvinna. Men sen så någonstans så tar jag mod till mig att säga till personen att ”ja det var inte riktigt de känslorna jag hade”. Och det är jobbigt. Då får man tillbaka ett sms där det står: ”tack för att jag fick veta, ha ett bra liv”. 

– Då sitter man och tänker: ”Jaha där är en som är sur på mig, vad har jag gjort för fel”? Jag har inte gjort något fel alls. Det är svårt det här med relationer. 

Vad ska en kvinna ha för att du ska vara intresserad? 

– Om vi bortser från rent utseendemässigt så handlar det om kemi. Jag har träffat tjejer där det har funnits en extremt starkt kemi där jag känt att den här människan vill jag tillbringa alla dagar om året med. 

Martin Melin berättar att han känt så tre gånger efter skilsmässan med Camilla Läckberg och då har attraktionen slagit till redan i första minuten. 

– Det blev inte som det skulle av olika anledningar men jag har varit riktigt kär tre gånger. Just att det har fungerat så jäkla bra, attraktionen, kemin, vilken magisk person det här. Och det är den känslan jag vill känna och känner jag inte det efter att jag har träffat en människa en kväll så är det tveksamt om jag vill fortsätta. 

"Say goodbye to the skägg"

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.