Martin Melins coronapanik – redo att ringa SOS-alarm

Martin Melin sjuk under tv-inspelningen
Martin Melin insjuknade i corona under inspelningen av ”Den stora hälsoresan”.
Foto: Dplay
Martin Melin.
Foto: OLLE SPORRONG

I början av maj insjuknade Martin Melin i corona. 

När det var som värst låg han med mobilen redo att ringa SOS-alarm. 

– Under de fyra nätterna var jag väldigt orolig, säger Martin Melin. 

Martin Melin drabbades av corona i början av maj och än i dag känner han av symtomen från sjukdomen. När det var som värst hade han mobilen nära till hands, redo att ringa ambulans. 

– De fyra dygnen jag hade i början var inte roliga. Jag hade SOS-appen liggandes uppe på nätterna ifall jag skulle behöva ringa ambulans. Det var så pass allvarligt och det är inget roligt virus att få, säger Martin Melin.

Var du orolig?

– Under de fyra nätterna var jag väldigt orolig. Jag vaknade fyra fem gånger varje natt. Känslan av att inte få någon riktig luft, och att någon står och trycker på bröstet, var inte rolig. 

Martin Melin säger att han reagerade väldigt starkt när Adam Alsing dog i covid-19 och att det gjorde honom extra orolig när han själv fick sjukdomen. 

– Förmodligen var det en kombination av ångest och att man faktiskt var sjuk. Det var verkligen inget roligt. Jag kan förstå dem som får den här extrema andnödskänslan som gör att de måste få sjukdomshjälp. 

Hade pirr i högerbenet

Han drog sig från att ringa ambulans eftersom han var livrädd för att de skulle söva ned honom. 

– Samtidigt tänkte jag att det måste finnas dem som har det värre. Man är dum på så sätt, tänker att det finns andra som behöver mer hjälp och man vill inte störa i onödan. 

Utöver andningssvårigheter och tryck över bröstet hade Martin Melin feber, lite ont i halsen och pirr i benet. 

– Pirret i högerbenet gjorde att jag inte kunde sova i ett par nätter. Det pirrade så mycket i benet att jag var tvungen att gå upp och gå. Det går inte riktigt att beskriva känslan, men tänk dig att foten somnar och så har du den känslan i två timmar. 

”Jag var ju borta från all träning i 18 dagar”

Insjuknandet inträffade under inspelningen av Dplay-programmet ”Den stora hälsoresan”, där deltagarna följer hälsokonceptet 16 weeks of hell, vilket gjorde att Martin Melin tvingades avstå från träning. Det påverkade även träningsresultatet. 

– Jag var ju borta från all träning i 18 dagar, så det påverkade ju i allra högsta grad. Det går inte att träna när man är sjuk, men jag tänkte ändå på kosten under tiden. 

Du kom tillbaka sen, fullt frisk?

– Ja, jag gjorde det. Träningsmässigt väntade jag sju dagar från dess att jag var symtomfri, sen körde jag mitt första styrkepass. Då var det tio dagar kvar till sista dagen. Jag körde järnet de sista tio dagarna. 

”Man känner sig sjuk långt efteråt”

Martin Melin säger att han inte längre bär på viruset då han antikroppstestat sig. Även om han i dag är frisk så känner han fortfarande inte sig fullt återhämtad. 

– Jag kände efter i dag senast. Jag har testat mig och fått besked om antikroppar, vilket innebär att jag inte bär på viruset, samtidigt känner man i kroppen att man haft någonting. Det är en konstig känsla som är svår att beskriva.

– Man känner sig sjuk långt efteråt, även om man inte är det.

Här är stjärnornas träningsresultat efter halva tiden: ”Riktigt bra”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.