Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Martin Melin tvingas lämna ”Let's dance”

Martin Melin och Anis Don Demina gjorde upp i en duell där de framförde sina danser ännu en gång stod det klart att Martin Melin blev tvungen att lämna Let's dance.
”Jag har faktiskt varit den som dansat sämst”, säger Melin efter beskedet.
Foto: Annika Berglund / TV4

Temat för fredagens ”Let's dance” var ”Mitt år” där deltagarna hyllade minnesvärda årtal i deras liv.

Trots att Martin Melin äntligen blivit fri sin skada och fick positiv feedback från juryn blev det han som tvingades lämna tävlingen.

– Det är tråkigt så klart, men samtidigt är det ett väldigt rättvist resultat, säger Martin Melin.

Martin Melin och Anis Don Demina kom sist efter att både juryns och tittarnas röster räknats ihop. Efter att de gjort upp i en duell där de framförde sina danser ännu en gång stod det klart att Martin Melin blev tvungen att lämna programmet.

– Det har varit två sjukt roliga månader. Otroligt roligt, trodde inte jag skulle ha så här kul. Det har varit en fantastisk resa, säger Martin Melin efter beskedet.

Temat för kvällen var att deltagarna skulle hylla ett minnesvärt år. Martin Melin valde 1997, året då han vann ”Robinson” och hans liv förändrades radikalt.

Tillsammans med sin danspartner Maria Zimmerman framförde han en jive.

– Det saknas lite jivesteg, men med det sagt vilken förändring från de tidigare veckorna, sa jurymedlemmen Dermot Clemenger efter dansen.

Skadade sig inför ”Let's dance”-premiären

Även Ann Wilson gav Martin Melin positiv feedback. 

– Jag ser en stor förbättring. Kämpa på vidare så kommer detta bli skitbra.

Tony Irving däremot var inte lika positiv och när det stod klart att Melin hängde löst menade han att det troligtvis berodde på att de andra deltagarna har kommit längre i sin dansutveckling.

– Martin har haft sin skada, han körde sin jive men han ligger lite efter alla andra. kanske har svenska folket svikit honom.

Inför premiären av ”Let's dance” fick Martin Melin en muskelbristning i vaden som gjorde att han fick behandling med bland annat laser och massage. På grund av skadan tvingades danspartnern Maria Zimmerman ändra i koreografin.

När han på lördagskvällen framförde sin jive kände han inte av skadan lika mycket, men trots det räckte det inte till för att stanna kvar i tävlingen.

Martin Mellin har dragits med skadeproblem under de tidigare tävlingarna.
Foto: Annika Berglund / TV4
Anis Don Demina var den andra dansaren som tvingades duellera för att få vara kvar.
Foto: Annika Berglund
Martin Melin och danspartnern Maria Zimmerman fick goda betyg av juryn.
Foto: Annika Berglund / TV4

– Det är tråkigt så klart, men samtidigt är det ett väldigt rättvist resultat. Det är inget snack om saken. Jag har inte kunnat leverera riktigt på grund av skadan och då har jag faktiskt varit den som dansat sämst och det är det som ska bedömas, säger Martin Melin till Expressen efter programmet.


Martin Melin nöjd med prestationen

Samtidigt menar han att det känns tråkigt att behöva lämna nu när skadan blivit bättre.

– Det är klart att det är lite surt nu när det började bli bättre, men samtidigt det är vad det är. Jag fick en skada i första programmet och då får jag betala för det nu.

Martin Melin menar att han är nöjd över sin prestation och det betyder mycket för honom att ha vågat dansa inför en miljonpublik i direktsänd tv.

– Det har gett mig självförtroende att våga använda kroppen i takt till musik, vilket jag inte har vågat göra förut. Det tar jag verkligen med mig och det är härligt. Det är jag glad för. 

Kommer du fortsätta dansa? 

– Ja, privat. Inte någonting jag kommer fortsätta med i organiserad form men jag kommer våga gå upp på dansgolvet nu på ett annat sätt jag gjorde innan jag var med i ”Let’s dance”.

Se också

Här faller Suzanne Axell i Let's dance.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.