Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Martin Melin om skräcken för viruset: ”Otroligt rädd”

Martin Melin beskriver en otäck känsla av att någonting händer i kroppen som han inte har kontroll över.
Martin Melin upplevde några skräckfyllda dagar när han var sjuk i covid-19 i våras.
Foto: OLLE SPORRONG
Martin Melin berättar om coronaupplevelsen i sin podd.
Foto: OLLE SPORRONG

Polisen Martin Melin smittades av coronaviruset i våras.

I sin podd berättar han om några skrämmande dagar då han låg med mobilen i handen och 112-appen redo för att kunna ringa ambulans.

– Jag hade ett tryck över bröstet och kunde inte andas, säger han och berättar att han fortfarande lider av sviterna efter sjukdomen.

Martin Melin, 53, träffar i sin podd tv-profilen Peter Jihde, 49. De båda pratar om coronapandemin och Jihdes arbete inför världsdiabetesdagen som var den 14 november. Melin kommer då in på sin tuffa tid i våras när han insjuknade i covid-19.

– De första tre dygnen var inte roliga, kan jag säga. Då låg jag med mobiltelefonen med 112-appen öppen. Så att jag bara skulle behöva trycka på en knapp. Jag hade ett tryck över bröstet och kunde inte andas, och sov nästan ingenting på två dygn, säger han i podden.

Oro efter Adam Alsings död

Martin Melin beskriver en otäck känsla av att någonting händer i kroppen som han inte har kontroll över. Det var i början av maj. Att det var kort efter att programledaren Adam Alsing dog i covid-19 skapade oro och obehag. Alsing var bara 51 år gammal.

Samtidigt ville han inte söka hjälp hos sjukvården.

– Jag ville inte in på sjukhus och jag ville inte hamna i respirator. På den här tiden när man pratade med läkare och folk inom vården, hade man inte samma kunskap som man faktiskt har i dag, om hur man ska bete sig när det kommer in folk. När viruset har satt sig på lungan och sådana saker, säger han.

– Så det var inga roliga dygn, all respekt.

”Var bara rädd”

Peter Jihde frågar i podden vad Martin Melin tänkte när det kändes som mörkast. Den kände polisen svarar att han inte tänkte så mycket.

– Jag var bara rädd, otroligt rädd. Sedan är man så dum och sitter där och googlar och läser på, man hör om de här fallen där folk dött på två dagar. Jag drar mig för att söka hjälp. Det finns andra som behöver hjälp mer än vad jag gör.

Det värsta släppte efter några dagar. Men Martin Melin kan fortfarande känna av sjukdomen som helt vägrar släppa taget om honom.

– Jag har fortfarande kvar trycket över bröstet. Sju månader senare är fortfarande trycket kvar. Det är ett hemskt virus.

Här vaknar Martin Melin upp med coronasymtom

Martin Melin sjuk under tv-inspelning i våras.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.