Här vinner legendaren "Mästarnas mästare"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Martin Lidberg vann "Mästarnas mästare".
Efter en rafflande bågskytteduell mot Richard Richardsson kunde Martin Lidberg koras till segrare i "Mästarnas mästare".
"Det var jättehärligt"
1 / 7

Efter en rafflande bågskytteduell mot Richard Richardsson kunde Martin Lidberg koras till segrare i "Mästarnas mästare".

Men SVT valde att inte visa dramat i upplösningen – där ingen av deltagarna kunde få eld på pilarna efter flera försök. 

– Han hade mig på gaffeln men jag lyckades hålla mig lugn. Det är lätt att man stressar upp dig, säger Martin Lidberg om vinsten. 

På söndag kväll avgjordes så "Mästarnas mästare" i SVT - efter flera veckors tävlande på Algarvekusten i södra Portugal.

Brottaren Martin Lidberg stod som slutgiltig segrare efter en rejäl upphämtning där han lyckades slå ut snowboardåkaren Richard Richardsson i den sista deltävlingen, en bågskyttefinal.

Men under bågskyttet pågick ett drama utanför bild – som SVT valde att inte visa. Pilarna var svåra att få eld på och de slocknade i luften. 

– Vi hade strul med att få pilarna att brinna ordentligt. Det tog väldigt lång tid innan vi kunde få en segrare, säger Anders Wistbacka, programmets projektledare.

Dramat som SVT inte visade

LÄS MER: Dramat som SVT inte visade – fick läkarvård 

I det sända avsnittet pågår pilbågsskyttet bara några minuter - och tittarna fick inte se hur lång tid det tog att få fyr på pilarna.

Under inspelningen drog däremot tiden iväg - och tävlingen höll på runt en kvart, minns Anders Wistbacka.

Nu överväger kanalen att göra om grenen inför kommande säsonger.

– Vi utvärderar alltid våra tävlingar efter varje säsong och det kommer vi göra med den här också. Det blev absolut lite struligt och onödigt utdraget. Vi kommer att ta med oss det, säger Anders Wistbacka. 


LÄS MER: Martin Lidberg om de tidiga jobben: "Pinsamt" 

Martin Lidberg berättar om finaldramat: 

– Jag kände att jag hade lugnet. Jag tyckte att han verkade stressad, säger han. 

– Jag var jättenära att sätta första pilen. Jag missade några fler pilar men sen så smackade jag in den då och vann hela tävlingen, fortsätter han.

Lyfte segerbucklan 

Därefter fick han lyfta segerbucklan.

– Det var en jättehärlig känsla. Det hade gått så bra under hel tävlingen ända från början, så det hade känts snörpligt om jag nu skulle förlorat på slutet, säger han.

Inför det sista avsnittet var ytterligare två deltagare kvar, fotbollsspelaren Anders Svensson och ishockeyspelerskan Maria Rooth.

Anders Svenssons taktikmiss

Anders Svensson var först att få lämna kvartetten efter taktikmissar i de båda inledande deltävlingarna.

Maria Rooth åkte ut i den efterföljande "Jaktstarten". Maria Rooth låg klar tvåa after ledande Martin Lidberg, men hon kastade bort sig när de i ett delmoment kasta prick på kakelplattor.

Hon bröt senare ihop i sin slutintervju.

– Jag är jättenöjd med den bär tiden här. Jag har gjort mitt bästa, säger hon innan rörd vänder sig om och lämnar intervjun.

För segraren Martin Lidberg innebär inte segern någon rejäl prischeck.

– Vi fick ingen segercheck men ett bra arvode för att vara med. Sedan var det ytterligare en bra bonus om man lyckades ta sig till final, säger han.


LÄS MER: Dramat som SVT inte visade – fick läkarvård 


Men tävlingen blir ett bra minne.

– Det är jättemånga minnen jag kommer att bära med mig. Vi hade så roligt tillsammans. Vi i gruppen fann varandra direkt redan på flygplatsen på väg ner. Det kändes som att vi hade känt varandra i många år, säger han om sin medverkan i "Mästarnas mästare".

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.