Martin Lidberg i Mästarnas mästare i SVTMartin Lidberg i Mästarnas mästare i SVT
Martin Lidberg i Mästarnas mästare i SVT
Brottaren Martin Lidberg fick ta flera strö jobb tidigt i karriären för att få ekonomin att gå ihop.Brottaren Martin Lidberg fick ta flera strö jobb tidigt i karriären för att få ekonomin att gå ihop.
Brottaren Martin Lidberg fick ta flera strö jobb tidigt i karriären för att få ekonomin att gå ihop.

Martin Lidberg om jobben: "Pinsamt"

Publicerad

Brottaren Martin Lidberg fick ta flera ströjobb tidigt i karriären för att få ekonomin att gå ihop.

Det avslöjar han i söndagens "Mästarnas mästare".

– Vissa sponsorer krävde att jag typ skulle stå i brottartrikåer i nåt köpcentrum och visa kast för att få en liten slant, och man tyckte nästan att det var pinsamt, säger han.

I söndagens avsnitt av "Mästarnas mästare" i SVT är det flera namnkunniga sportprofiler som är gäster.

Här finns Janni Larsson, utövare av Brazilian jiu-jutsu, brottaren Martin Lidberg, simmerskan Josefin Lillhage, e-sportaren Emil "HeatoN" Christensen, hockeyspelerskan Maria Rooth, isracinglegendaren Per-Olof "Posa" Serenius.

 

LÄS MER: "Let's dance"-Cecilia Ehrling om kärleksdramat med Martin Lidberg

 

En kväll när de är samlade vid middagsbordet kommer samtalet in på ekonomi, och hur olika förutsättningarna är för att man ska kunna försörja sig på sin idrott, beroende på vilken idrott man sysslar med.

– Jag har haft småjobb hela tiden för att få det att gå runt, säger hockeyspelerskan Maria Rooth, varpå någon påpekar att förutsättningarna mellan manliga och kvinnliga ishockeyspelare vad gäller möjligheten att leva på sin idrott är enorma.

Då väljer brottaren Martin Lidberg att berätta sin historia.

– De första åren var jag tvungen att börja jobba så klart, och jag jobbade som flyttgubbe och expressarbetare, säger han.

Martin Lidberg var dörrvakt

Han fortsätter:

– Jag stod i dörren mycket, var dörrvakt lite här och där, och hade en massa ströjobb för att få det at gå runt.

Men så berättar han också att han fick ta förnedrande jobb som han helst velat slippa, bara för att vara en sponsor till lags.

– Vissa typer av sponsorer krävde att jag typ skulle stå i brottartrikåer i nåt köpcentrum och visa kast för att få en liten slant, och man tyckte nästan att det var pinsamt, säger Martin Lidberg

– Då kände jag att "nej, jag kan inte hålla på med det här mycket längre", fortsätter han.

 

LÄS MER: Cecilia Ehrlings elaka pik mot sitt ex Martin

 

Sedan erkänner han att han alltid betraktat brottningen som en hobby, snarare än ett yrke.

– Jag har ju aldrig brottats för at bli rik, för då hade jag börjat med någon annan idrott och försökt att bli framgångsrik i den, säger Martin Lidberg.

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

 

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag