Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Martin Björks familj pistolrånad i hemmet

På sin Instagram skriver TV-profilen själv om händelsen. ”Fyra män med pistol tränger sig in i vår lägenhet i jakten på en klocka som dom visste att jag hade”, skriver han.
Foto: Stella Pictures
Foto: Janne Åkesson/ Swepix
Foto: Janne Åkesson/ Swepix
Foto: Janne Åkesson/ Swepix

Martin Björks familj utsattes för det väpnade rånet på Gärdet i Stockholm i torsdags.

På sin Instagram skriver tv-profilen själv om händelsen:

”Fyra män med pistol tränger sig in i vår lägenhet i jakten på en klocka som dom visste att jag hade”, skriver han.

Polisen fick larm om händelsen vid 20.30-tiden på torsdagen. Man berättade då att flera personer tagit sig in i en lägenhet på Gärdet och hotat en familj med ”pistolliknande föremål”.

– Rånet som sådant ska ha gått lugnt tillväga. Det blev inga fysiska skador. Sedan är den här familjen omtumlad, sa Daniel Wikdahl, presstalesperson vid polisen i Stockholm.

Under kvällen pågick en stor polisjakt, bland annat med helikopter. På fredagsmorgonen meddelades att en man hade anhållits.

Nu har tv-profilen Martin Björk gått ut på sin Instagram och berättat att det var hans familj som utsattes.

”Allt gick väldigt snabbt”

Jag trodde aldrig i hela mitt liv att jag skulle behöva skriva den här texten som jag nu inser att jag måste få ur mig”, inleder han inlägget.

Han fortsätter:

För några dagar sen utsattes jag o min familj för ett väpnat rån i vårt hem på Gärdet i Stockholm. Fyra män med pistol tränger sig in i vår lägenhet i jakten på en klocka som dom visste att jag hade. Allt gick väldigt snabbt o innan vi visste ordet av så hade dom tagit vad dom kom för, hotat oss till livet o sedan lämnat lägenheten.”

Polisen rubricerar händelsen som grovt rån och grovt vapenbrott.

Martin Björk beskriver det som ”tragisk” för familjen. Han skriver att han inte vågar tänka på vad som hade hänt om någon i familjen hade skadats.

Vi mår under omständigheterna bra. Men traumat kommer för alltid leva i våra själar. Va rädda om er”, skriver han i inlägget.

Såhär rapporterade vi om polisinsatsen vid Gärdet i Stockholm.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.