Märtha Louise blir
gäst i "Skavlan"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Norska prinsessan Märtha Louise ska gästa "Skavlan".
Foto: / SVEN LINDWALL EXP
Fredrik Skavlan.
Foto: Astor And Barth/Rex / ASTOR AND BARTH/REX REX FEATURES

Norska prinsessan Märtha Louise inspireras av prinsessan Madeleine av Sverige.

På fredag gästar hon SVT:s "Skavlan" och berättar om sin nya bok "Født sensitiv – Våre historier".

– Hon är född in i en ganska speciell familj, säger Ulrika Kindbom, redaktör för "Skavlan".

I slutet av 2015 blev prinsessan Madeleine historisk. Hon gjorde då, tillsammans med maken Chris O'Neill, en intervju i SVT:s "Skavlan".

Intervjun var väldigt personlig och prinsessan Madeleine och Chris O'Neill delade med sig av glimtar från livet som föräldrar, kärleken mellan varandra och om relationen till medierna.

Nu väljer den norska prinsessan Märtha Louise att gå i Madeleines fotspår. På fredag gästar även hon SVT:s "Skavlan".

– Hon är aktuell med en ny bok, "Født sensitiv – Våre historier", och det är den som intervjun handlar om, säger Ulrika Kindbom, redaktör på "Skavlan".

"Född in i en speciell familj"

Märtha Louise har skrivit boken ihop med vännen Elisbeth Nordeng och den handlar om hur deras högsensitivitet påverkat deras liv. Märtha Louise har tidigare berättat att hon har gjort tester som visat att hon är en "högkänslig person", så kallad "HSP".

– Intervjun handlar bland annat om hur den här högsensitiviteten har påverkat henne i och med att hon är född in i en ganska speciell familj. Hon berättar hur hon har klarat det, hur hon har formats och om sin väg till en modern prinsessa, säger Ulrika Kindbom.

I augusti förra året berättade norska hovet att Märtha Louise och hennes make Ari Behn valt att skilja sig och detta blir en av prinsessans första stora intervjuer efter skilsmässan.

– Det är fruktansvärt att uppleva att det inte längre finns något mer vi kan göra. Vi har försökt allt under en lång tid och vi kan fortfarande inte mötas där vi gjorde förr, vilket gör det omöjligt för oss att fortsätta, har prinsessan Märtha Louise tidigare sagt.

Gästar ihop med Skarsgård, Abramovic och Ledin

Andra gäster i fredagens "Skavlan" är skådespelaren Gustaf Skarsgård, performancekonstnären Marina Abramovic och artisten Tomas Ledin.

"Skavlan" sänds på fredag klockan 21.00 i SVT1.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.