Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Mindre karisma än ett par dansande hajar”

Adam Levine och Travis Scott från Maroon 5 under pausunderhållningen.
Foto: MATT ROURKE / AP TT NYHETSBYRÅN
Adam Levine uppträder med Maroon 5 under Super Bowl.
Foto: MATT ROURKE / AP TT NYHETSBYRÅN
Maroon 5-sångaren Adam Levine försvarade gruppens beslut att vara mellanakt i Super Bowl, efter att flera andra artister tackat nej till uppdraget.
Foto: CHRIS PIZZELLO / AP
New England Patriots tog hem Super Bowl.
Foto: DAVID J. PHILLIP / AP TT NYHETSBYRÅN

WASHINGTON DC. Maroon 5 bjöd på både avklätt och fyrverkerier under Super Bowl. 

Men showen fick ett svalt mottagande. 

”Var det den mest spännande halvtidsshowen någonsin? Långt ifrån.”, skriver USA Today.

Maroon 5 och bandets frontman Adam Levine stod för halvtidsshowen under Super Bowl i Atlanta, som följs av omkring 100 miljoner tv-tittare. Bandet framförde flera låtar från debutalbumet från 2002 och showen tillägnades Levines tidigare manager Jordan Feldstein, som dog av en blodpropp 2017. 

Bandets insats togs dock emot med blandade reaktioner och flera uttryckte besvikelse efter en händelselös och tråkig föreställning. 

”Så vad fick vi lära oss? Att ett stort band kan ha mindre karisma är ett par dansande hajar”, skrev Boston Herlad efter showen.

USA Today konstaterade när akten var över:

”Var det den mest spännande halvtidsshowen någonsin? Långt ifrån. Men det var inte den värsta och Maroon 5 gav sina motståndare minimalt med ammunition att angripa dem med efter showen”. 

Adam Levine i Maroon 5.
Foto: MARK HUMPHREY / AP TT NYHETSBYRÅN
Fyrverkerier lyser upp arenan under pausunderhållningen på Super Bowl.
Foto: MORRY GASH / AP TT NYHETSBYRÅN

Kritiserades för sin dans

Adam Levine fick också en hel del kritik för sitt sätt att dansa, samtidigt som han hyllades för sin vältränade överkropp, täckt med tatueringar. 

Halvtidsshowen har länge setts som ett prestigefyllt uppdrag för flera av världens största artister. Bland namnen som uppträtt tidigare finns Beyoncé, Justin Timberlake, Madonna, Lady Gaga och Coldplay. 

När det under förra året blev känt att uppdraget att underhålla i mellanakten gick till Maroon 5 möttes gruppens beslut av hård kritik. 

Flera andra artister hade då tackat nej till uppdraget, för att visa sitt stöd till den tidigare NFL-stjärnan Colin Kaepernick. Han inledde en proteströrelse mot polisbrutalitet och rasförtryck i USA genom att knäböja under den amerikanska nationalsången vid en match 2016. Hans initiativ väckte stor uppmärksamhet men innebar även att han efteråt inte fick kontrakt med något av lagen i NFL. 

Flera tackade nej

Enligt AP ska Rihanna, Cardi-B och Jay-Z ha avstått att uppträda under årets Super Bowl som ett sätt att ställa sig bakom honom. 

Minst 64 000 människor har skrivit på ett upprop för att få Maroon 5 att hoppa av, skriver AP.

Skådespelaren Amy Schumer uppmanade även bandet att ompröva sitt beslut på Instagram och skrev att hon beslutat sig för att inte medverka i några av evenemangets reklamfilmer. 

”Att slå mot NFL genom annonsörerna är det enda sättet att verkligen skada dem”, skrev hon. 

Levine kommenterade protesterna

Inför Super Bowl sa Maroon 5-sångaren Adam Levine till CBS ”Entertainment Tonight”:

– Jag har inte rätt jobb om jag inte kan hantera kontroverser. Det är som det är, vi förväntade oss det. Vi skulle vilja gå vidare från detta och låta vår musik tala, sa han till tv-kanalen. 

Levine sa också att bandet noga övervägt beslutet att tacka ja. 

– Jag hoppas att människor vet var jag står som människa efter att ha gjort det här under två årtionden.

Förutom Maroon 5 framträdde även Outkast-medlemmen Big Boi samt rapparen Travis Scott. 


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.