Tre såser - på 75 minuter.
Det var utmaningen i elimineringstävlingen i onsdagens "Sveriges mästerkock".
Och Markus Fredén, som tillsammans med Carl Bodin Svensk och Helena Appelqvist, skulle göra upp om de sista två platserna till semifinalen nästa vecka fick det hett om öronen. Bokstavligt talat.
När han skulle flambera konjak till sin pepparsås blev eldslågan som slog upp aningen större än vad han räknat med.
- Det brann ju till där. Kul med lite pyroteknik i programmet också, säger han till Expressen.se.
Han berättar att han stod för nära pannan och att han därför fick sig en kyss av lågan som slog upp mot hans ansikte.
- Jag brände håret i ögonbrynen och i luggen, men det brann ju aldrig, säger han men berättar samtidigt att håret "krullade sig".
– Jag friserade lite, kan man väl säga.
"Har varit i flest elimineringar"
Men trots incidenten fortsatte Markus som om inget hänt. Han menar att han var så fokuserad på matlagningen.
- Rädd blev jag aldrig, säger han.
Att eldslågan blev större än vad han trott är han dock den förste att erkänna:
– Ja, det blev den ju. Jag hade inte förväntat mig att jag skulle få den stora fjutten på pannan som jag fick.
"Jag blev ju nummer fem"
När jurymedlemmarna provsmakat på deltagarnas såser stod det klart att det blev Markus som gjort sämst ifrån sig. Därmed blev han tvungen att lämna programmet. Men han berättar att han lärt sig väldigt mycket under tiden i matlagningstävlingen.
- Upp till dagens program är jag den som har varit i flest elimineringar. Eller åtminstone matlagningsmoment. Det är bara tre matmoment jag inte har varit med i, säger han.
Markus menar att han på grund av alla elimineringstävlingar fått väldigt mycket kunskap och genom det även utvecklats i sin matlagning. Och trots att han åkte ut är han stolt över sin insats.
- Jag blev ju nummer fem - vilket jag är väldigt nöjd med, säger Markus.