Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Markoolios uppmaning efter läkarens varning

Huvudvärk som inte går över, långvarig hosta eller extrem trötthet är alla symtom att hålla koll på.
Marko ”Markoolio” Lehtosalo uppmanar alla att ta det säkra före det osäkra: ”Gå och kolla upp skit innan det är försent,” säger han efter att ha ignorerat en växande knöl på halsen.
Foto: Karin Wesslén/TT / TT NYHETSBYRÅN
Markos mamma Irma var en av dem som rådde honom att uppsöka läkare.
Foto: TV4.

– Gå och kolla upp skit innan det är för sent.

Det är Marko ”Markoolio” Lehtosalos lärdom som han delade till lyssnarna i Rix FM i fredags efter att i veckan fått en uppsträckning av en läkare.

Anledningen? Han ignorerade en knöl på halsen i en och en halv månad.

Marko ”Markoolio” Lehtosalo, 47, upptäckte i oktober att han fått en knöl i nacken. I fredagens ”Rix morronzoo” med Roger Nordin och Laila Bagge berättade han om upptäckten och den efterföljande tiden, som blev lite mer dramatisk än han räknade med.

– Jag åkte på en liten knöl i nacken för en och en halv månad sedan. Och så tänkte jag så här, man är så dum i huvudet: ”Jag kollar upp det där sen, jag kollar upp det där sen, säger han i programmet.

– Det var som en liten knöl och så började jag klämma på den. Och så var det för en vecka sedan som det liksom exploderade, den blev jättestor och röd.

Kollegor var på honom att han borde ta tag i problemet och uppsöka en läkare för att få en bedömning av vad det var, men han stod på sig. Det krävdes att mamma Irma tjatade på honom för att han skulle ta det på större allvar.

– Sen så åkte jag till Nacka-akuten och fick komma in till en kirurg som sa: ”vilken jävla tur att du kom in hit, för det här skulle kunnat bli farligt”.

Markoolio: ”Jag har inte sovit så jävla bra”

Det visade sig att knölen blivit inflammerad. Marko Lehtosalo berättar att han fick behandling.

– Så in med sprutor med bedövningsmedel som gjorde skitont, sedan skar de upp det där och tömde det där och la in dräneringsbandage i såret. Det var lite jobbigt så där.

Själva knölen är borttagen och skickad på analys, men den gör sig fortfarande påmind.

– Det var inte så jävla roligt. Det är därför jag är glansig i ögonen, jag har inte sovit så jävla bra, säger han.

En sak har han lärt sig av de senaste månaderna:

– Gå och kolla upp skit innan det är för sent, säger han.

Markoolio berättade för Expressens Anna Gullberg om sin tid som mobbare under höstens Bokmässa: ”Oförlåtligt – en skamfläck”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.