Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Markoolios fest med kungen – betalade 220 000 kronor

Kungen och Silvia var på galakväll – där Markoolio öppnade upp sin plånbok...Foto: PELLE T NILSSON / STELLA PICTURES
Markoolio får nu jaga i Halle- och Hunneberg – där kungen normalt sett håller till med sina jaktkompisar.Foto: OLLE SPORRONG

Artisten Marko "Markoolio" Lehtosalo minglade och åt galamiddag – med kungen och drottningen.

Under kvällen öppnade han upp plånboken och gav 220 000 kronor för att få jaga på kungens jaktmarker.

– Jag gav kungen en kram efteråt, säger han.

I tisdags kväll svidade stora delar av Stockholmssocieteten om till smoking och begav sig till anrika Berns.

Kvällen till ära var flera kända ansikten på plats. Däribland kung Carl Gustaf och drottning Silvia, prinsessan Christina med maken Tord "Tosse" Magnuson, prinsessonen Gustaf Magnuson med makan Vicky, nattklubbsmogulen Kristoffer Ahlbom, kungavännen Anders Lettström, finansmannen Erik Penser med hustrun Birgitta Härenstam och förstås flera andra.

Det var en galakväll i Östersjölaxens namn som Stiftelsen för Östersjölaxen arrangerade. I en exklusiv välgörenhetsauktion ledd av TV-personligheten Peder Lamm – där alla pengar gick oavkortat till stiftelsens hjälpinsatser för Östersjölaxen – uppmanades alla gäster att öppna plånboken.

 

LÄS MER: Markoolio kollapsar framför Laila Bagge 

 

"Går inte att köpa"

En som gjorde det var artisten Marko "Markoolio" Lehtosalo som, förutom att uppträda för gästerna, betalade 220 000 kronor – för en kronhjortsjakt.

– Det är en bra jakt som inte går att köpa för pengar annars, säger Markoolio.

Budgivningen startade på 150 000 kronor och gick sedan upp till 220 000 kronor, som Markoolio lade. Han och radioprofilen Adam Alsing finansierade det hela gemensamt.

 

LÄS MER: Markoolio kollapsar i sändning: "Klarar det inte" 

Markoolio ska nu få jaga på kungens jaktmarker.Foto: OLLE SPORRONG

"Det är mycket pengar"

Därmed kan Markoolio och Alsing bjuda med sig tio andra jägare till Halle- och Hunneberg, anrika marker där vår nuvarande kung regelbundet jagar ihop med vänner.

– Det är mycket pengar, men om man tänker på vart pengarna går – till laxen och dess överlevnad i Östersjön – så känns det fantastiskt. Det kändes kul och viktigt att vara med och bidra och samtidigt få en jäkligt kul jakt på köpet, säger Markoolio.

Följer kungen med på jakten?

– Efteråt kom han upp på scen och tackade alla oss artister som uppträtt. Då gav jag kungen en kram och frågade om han ville följa med. Men jag fick inget ordentligt svar, han garvade bara. Men det vore ju kul om han följde med! Det hade blivit ett härligt gäng.

Markoolio planerar att utnyttja sin nyvunna jakträtt i november 2018.

Totalt samlades det in nära 2,2 miljoner kronor till stiftelsens verksamhet under välgörenhetsgalan.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.