Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Markoolios ärliga ord om relationen till sin mamma – efter tuffa åren

Marko "Markoolio" Lehtosalo öppnar upp om sitt förflutna.Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES
Markoolio och hans mamma Irma Lehtosalo.Foto: OLLE SPORRONG

Markoolio öppnar upp om uppväxten som kantades av våld och alkohol i sitt sommarprat på P1. 

Det förflutna har enligt artisten påverkat relationen till familjen och hans fru Jessica Westergård Lehtosalo. 

– När mina barn gråter får jag panik, säger han. 

Marko "Markoolio" Lehtosalo, 43, berättar i årets sommarprat att han under hela sitt liv har flytt ifrån sitt verkliga jag. Som barn levde han under svåra förhållanden där en fadersgestalt aldrig närvarade. Vardagen var lugn men kvävande tyst. Om helgerna korkades flaskorna upp och olika män var våldsamma mot hans mor Irma Lehtosalo, 63, och resten av familjen. 

– Jag kastas ibland tillbaka till när jag själv var liten och ledsen. När mina egna barn är ledsna försöker jag ofta med desperata medel för att få dem att sluta. Jag kräver inte att de ska förstå min skrala uppväxt, men det är svårt emellanåt, säger han. 

 

"Det drabbar min fru Jessica"

Marko Lehtosalo upplever att han i dag har svårt för att visa känslor. Från det förflutna lärde han sig att låsa in sina känslor i jobbiga situationer.

– De drabbar tyvärr både mina barn och min fru Jessica.  Jag stänger av för att jag inte kan hantera situationen. Jag lärde mig att jag kunde låsa in mina känslor i en låda och hålla den instängd där. Under 20 år har jag fjantat mig ur alla situationer som Markoolio, säger han.

 

LÄS MER: Sanna Nielsens stöd till Markoolio 

 

Omständigheterna under uppväxten var svåra att leva under. En fadersgestalt saknades från det att Markoolio var ett spädbarn. Fadersgestalten ersattes av olika män som kontinuerligt utsatte hans mor Irma Lehtosalo, 63, och resten av familjen för grovt våld. 

– Jag älskade att sova över hos kompisar på helgerna. Man slapp ha den där klumpen i magen och vara spänd på att det kanske skulle smälla. Det dracks mycket, sen spårade det med våld. Jag har sett min mamma bli misshandlad av olika män i mitt liv. Ett monster tog stryptag på mamma för att hon inte hade några cigaretter, hon hade kunnat vara död i dag, säger han.

Vill ha revansch

Marko Lehtosalo uppger att barndomen givit honom en vilja till revansch och en vägran till att ge upp. Artisten berättar att relationen till mamma Irma Lehtosalo, 63, trots allt är bra i dag.

– Mamma har blivit förbannad när jag under intervjuer har sagt att hon har varit fantastisk under min uppväxt. Hon har alltid velat att jag ska säga som det är. Trots all skit som har hänt så är hon fantastisk. Jag vill gå vidare och avblåsa kriget. Stryk var lika vanligt som att röka på ett flygplan när jag var liten, säger han.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.