Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Markoolio till läkare efter oron för hjärtat

Marko "Markoolio" Lehtosalo har uppsökt läkare efter misstänkt hjärtproblem. Foto: Olle Sporrong
Läkaren gav lugnande besked, men nu lägger Marko om sina livsvanor. Foto: Olle Sporrong

Marko "Markoolio" Lehtosalo har lämnat "Rix Morronzoo" och i vinter väntar en semester med familjen.

Nu berättar han i podcasten "Nemo möter en vän" om tröttheten och den hektiska jobbperioden.

– Jag tror att jag är utbränd, för mitt korttidsminne, jag får ju skäll av frugan hela tiden, mitt korttidsminne är sämst, säger han i podcasten.

Artisten Marko Lehtosalo, 41, mer känd som Markoolio, har lämnat Rix FM:s radioprogram "Rix Morronzoo" bakom sig för att kunna tillbringa mer tid med familjen.

I januari ska han åka på semester med hustrun Jessica och deras tre barn till Thailand.

Markoolio: "Dubbelslag på hjärtat"

Marko Lehtosalo har arbetat för radiokanalens morgonprogram i 3,5 år, och säger i podcasten "Nemo möter en vän" med Nemo Hedén, 28, att han försöker gå ner i varv.

– Det är ganska bra, tror jag. Lite småstressad, dubbelslag på hjärtat har jag nu. Jag har jobbat väldigt mycket, nu har jag sagt upp mig från "Rix Morronzoo". Det känns bra, så är jag bara ute på turné lite på helger nu. Jag tänkte att jag skulle försöka komma ner i varv, men det är inte så lätt, säger Marko Lehtosalo i programmet.

 

LÄS MER: Markoolio hoppar av Rix FM:s morgonshow

 

Blev trött av "Rix Morronzoo"

Det var inte lätt att lämna programmet, berättar artisten i podcasten. Men trots att han bara arbetade fyra timmar per dag blev han väldigt trött.

– Jag tror det är som att föreläsa i fyra timmar, hjärnan brinner hela tiden. Man måste lyssna noga på vad alla säger, och hänga med, säger Marko Lehtosalo i podcasten och fortsätter:

– Men sedan märkte jag också att jag fick kortare ton mot ungarna, och blev irriterad mot Jessica, var tvungen att lägga mig tidigt på kvällarna.

 

LÄS MER: Här äter Markoolio upp sina kalsonger

 

Det som Marko Lehtosalo beskriver som dubbelslag på hjärtat säger han i podcasten kan bero på kaffe, negativ stress eller nikotin.

Marko Lehtosalo om sin ångest

Nemo Hedén berättar i början av sin podcast att han länge försökt få Marko Lehtosalo att medverka, men att det inte gått förrän nu.

– Jag vet inte varför, det har skitit sig, och jag glömmer ju bort grejer. Jag tror att jag är utbränd, för mitt korttidsminne, jag får ju skäll av frugan hela tiden, mitt korttidsminne är sämst. Jag säger att jag ska höra av mig, så får jag en påminnelse och bara nej, så får jag ångest. Men nu sitter jag här, säger Marko Lehtosalo i "Nemo möter en vän".

Efter sin medverkan i podcasten uppsökte Marko Lehtosalo läkare för att kontrollera hjärtat.

– Jag har varit och kollat upp det där hos doktorn ordentligt. Allt är bra med hjärtat, tydligen har alla människor dubbelslag på hjärtat, men det är inte alla som känner av det. Jag får dra ner på nikotinet helt enkelt.

Han tillägger att han nog inte är utbränd – men att han då och då misstänker det.

– Så mycket har jag inte jobbat, men det blir ju så, jag har lätt att stressa upp mig. Jag tror att jag har fått det här från min morsa, hon är lika hispig som jag, säger han.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.