Markoolio lämnar Rix FM. Foto: Olle SporrongMarkoolio lämnar Rix FM. Foto: Olle Sporrong
Markoolio lämnar Rix FM.  Foto: Olle Sporrong
Kvar i programmet jobbar Laila Bagge... Foto: Simon HastegårdKvar i programmet jobbar Laila Bagge... Foto: Simon Hastegård
Kvar i programmet jobbar Laila Bagge...  Foto: Simon Hastegård
... Och Adam Alsing. Foto: Sven Lindwall... Och Adam Alsing. Foto: Sven Lindwall
... Och Adam Alsing.  Foto: Sven Lindwall
Markoolio. Foto: Mikael SjöbergMarkoolio. Foto: Mikael Sjöberg
Markoolio.  Foto: Mikael Sjöberg

Markoolio hoppar av Rix FM:s morgonshow

Publicerad

Artisten Markoolio lämnar Rix FM:s morgonshow som han har sänt tillsammans med Adam Alsing och Laila Bagge under flera år.

Artisten gör sitt sista program till sommaren – och anledningen är att han vill tillbringa mer tid med familjen:

"Efter 3,5 år känner jag att jag vill ha mer tid med min fru och mina barn", skriver artisten i ett mejl till Expressen.

Artisten Marko Lehtosalo, eller Markoolio som han är mer känd som, kommer att lämna Rix FM:s morgonradioprogram "Rix MorronZoo" till sommaren.

Markoolio har sänt programmet tillsammans med Adam Alsing och Laila Bagge.

Christer Modig, affärsområdeschef för radio MTG Sverige, där Rix FM ingår, bekräftar nyheten i ett mejl till Expressen.

Anledningen är att artisten har svårt att kombinera jobbet med sin familj och sitt privatliv:

"Marko har svårt att pussla ihop ett krävande morgonjobb med familj och privatliv. Detta är något som vi som företag måste respektera och acceptera", skriver Christer Modig i mejlet.

 

LÄS MER: Här äter Markoolio upp sina kalsonger i sändning

 

Markoolios framtid är oklar

Markoolio själv berättar i ett mejl till Expressen att han hoppar av för att tillbringa mer tid med sin fru och sina tre barn – innan de börjar i skolan.

"Nu har jag den möjligheten och kan det", skriver han.

Samtidigt så är det en liten sorgsen Markoolio som konstaterar att han ska lämna Rix FM, efter att ha varit där i flera år.

"Det är jättetrist. Vi har ju väldigt kul på jobbet! Vi har skrattat och gråtit tillsammans och gjort galna upptåg", skriver han.

Efter sommaren går artisten på lite ledighet innan han gör sig beredd för att spela in säsong två av SVT:s tv-serie "Familjen Rysberg", samtidigt som han ska ut på lite gig.

 

LÄS MER: Markoolio visar upp ny oväntad frisyr

 

Det var efter sin vinst i "Let's dance" år 2013 som Markoolio sadlade om och blev radiopratare. Då gick han till Rix FM och började sända morgonradio tillsammans med programledarna Adam Alsing och Brita Zackari.

Den senare byttes sedan ut mot den före detta "Idol"-jurymedlemmen Laila Bagge och tillsammans har trion sänt morgonradio under flera år.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag