Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Markoolio betalade 350 000 – för två timmar på Gröna Lund

Foto: FOTO: LINUS HALLSÈNIUS/TV4 / PHOTO LINUS HALLSÈNIUS
Markoolio och Tobbe Blom på Gröna Lund 2010. Foto: STEFAN SÖDERSTRÖM / XP / SCANPIX / EXPRESSEN SCANPIX SWEDEN
Foto: / TT NYHETSBYRÅN

Marko "Markoolio" Lethosalo och Tobias Blom får två timmar ensamma på Gröna Lund – för den ringa summan 351 101 kronor. 

Pengarna går till Musikhjälpen. 

– Vi tänkte bjuda in familjer som inte har en så fet plånbok så de får komma dit och spendera en dag, sade Markoolio i programmet enligt Omni

Markoolio och Tobbe Trollkarl får Gröna Lund för sig själva. 

Duon budade hem två timmar på nöjesfältet för 351 101 kronor i Musikhjälpen.

– Vi tänkte att vi slår två flugor i en smäll. Det är inte så att det är jag och Tobbe som kommer åka ”Jetline” i två timmar, utan vi tänkte bjuda in familjer som inte har en så fet plånbok så de får komma dit och spendera en dag, sade Markoolio i programmet enligt Omni. 

Han fortsatte i programmet:

– Kanske även få dit familjer som har flytt från andra länder och bär med sig mindre bra upplevelser så de får komma till Gröna Lund och glömma bort allt ett tag. Och så kör Tobbe och jag ett gig också.

Auktionerar ut pansarvagn

Förutom två timmar på Gröna Lund har det också auktionerats ut en hel del annat under Musikhjälpen 2017.

Jerker Lysell, världsmästare i orientering, har auktionerat ut en provtur i sin pansarvagn.

Lysell erbjuder en att komma upp till Bollnäs, köra pansarbandvagnen med honom och hans tvillingbror Jesper över diken, bilar och träd. 

– Det blir ju inte 20 bilar, men det blir ett par ändå. Pappa brukar anordna stubbrallyn så vi har ett antal bilar man får braka in i. Sen får man köra i diken och över träd. 

Fotbollsspelaren Victor Nilsson Lindelöf och hans flickvän Maja Nilsson ville inte vara sämre och tillsammans auktionerade de ut deras Vip-box på Manchester Uniteds hemmaarena Old Trafford till stormatchen mot Arsenal den 28 april nästa år. 

– Vi vill bidra med något litet som kan vara uppskattat, säger Maja Nilsson på Instagram. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.