TV4:s kupp – mitt i direktsändningen

Publicerad

Under premiären av ”Lotta på Liseberg” syntes hundratals norska flaggor i publikhavet – efter TV4:s kupp. 

Programmet sänds numera i Norge och TV4 hade förberett med flaggorna inför premiären. 

– Norska flaggor i publiken var ett trevligt sätt att välkomna alla norska tittare, säger Jonathan Nordin, producent på TV4. 

I premiäravsnittet av TV4-programmet ”Lotta på Liseberg” syntes hundratals norska flaggor i publikhavet när artisten Lotta Engberg tog ton. 

Orsaken till den plötsliga hyllningen till grannlandet Norge är enkel – programmet sänds från och med den här säsongen i norska TV2. 

— Jag är så glad för vet ni vad? Från och med den här sommaren kommer vi inte bara sända i TV4 utan även i Norge, TV2 är det som gäller. Wiho! kommenterade Lotta Engberg, programledare till TV4.

 

LÄS MER: TV4 tvingas ändra – efter Lottas olycka 

 

TV4-produktionen hade placerat ut mängder med flaggor i publikhavet på Liseberg. 

– Norska flaggor i publiken var ett trevligt sätt att välkomna alla norska tittare. Lotta på Liseberg har genom åren haft besök från Norge både på scen och i publiken. Det är så kul att programmet nu blivit så populärt att norska TV2 sänder programmet på bästa sändningstid, säger Jonathan Nordin, exekutiv producent i en kommentar till TV4.

Lotta Engberg: ”Jag är så glad”

”Lotta på Liseberg” direktsänds i TV4 – men kommer även att sändas på lördagar i norska TV2. 

 

LÄS MER: Lotta Engberg i olycka – premiären är i fara 

 

I måndagens program medverkar bland annat artisterna Peg Parnevik, Christer Sjögren, Jon Henrik och Idol-vinnaren Liam ”Liamoo” Cacatian. 

Lotta Engberg skadades för cirka två veckor sedan när hon föll olyckligt på en fjällvandring. TV4 har fått göra ändringar inför måndagens program.

– Lotta ska självklart ha bästa möjliga förutsättningarna för att kunna genomföra kvällens premiär trots ryggvärken. Lotta är stark och levererar på topp, men under eftermiddagen blev vi tvungna att justera några delar i programmet för att inte belasta hennes rygg i onödan. Förhoppningsvis syns det inte i tv-rutan i kväll. Vi håller tummarna! säger Jonathan Nordin, exekutiv producent för programmet.

Relaterade ämnen
Max Sohl Stjernberg
Max Sohl Stjernberg

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag