Mark Zuckerberg sågar "Social network"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Mark Zuckerberg gillar inte filmen om sig själv.
Foto: Jeff Chiu

Facebooks grundare Mark Zuckerberg har inte mycket till övers för filmen om sig själv. Det enda han tycker att filmskaparna lyckats återge korrekt i filmen "The social network" är kläderna, skriver Hollywood reporter.

- Varenda t-shirt och fleecetröja jag har i den där filmen är faktiskt tröjor som jag äger. Det är intressant vad de fokuserade på att få rätt, säger han.

Dumpades

 I övrigt tycker han att det mesta inte stämmer överens med verkligheten. Att Zuckerberg, som filmen gör gällande, startade Facebook sedan han dumpats av en tjej och för att han ville ingå i det sociala livet på Harvard, stämmer inte.

 - De får det att framstå som att hela anledningen till att jag startade Facebook var att få tjejer och att få delta i någon slags social institution. De kan helt enkelt inte fatta att man kan bygga upp något något bara för att man gillar att skapa, säger han.

 David Finchers "The social network" har svensk premiär den 22 oktober. Mark Zuckerberg spelas av Jesse Eisenberg.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.