Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Avengers”-stjärnan Mark Ruffalos tragiska livsöde

Mark Ruffalo drabbades av en hjärntumör 2001.Foto: HAHN LIONEL/ABACA / STELLA PICTURES ABACA
Efter operationen blev stjärnan förlamad i ansiktet och trodde hans karriär var överFoto: HECTOR VALLENILLA / STELLA PICTURES PACIFICCOASTNEWS.COM
Benedict Cumberbatch, Robert Downey Jr., Mark Ruffalo och Benedict Wong i "Avengers: Infinity War." Foto: CHUCK ZLOTNICK / AP TT NYHETSBYRÅN

Mark Ruffalo, 50, är aktuell i nya "Avengers: Infinity War”. 

Men skådespelarens väg till toppen har varit svår och kantats av flera mörka historier.

Ett år efter genombrottet fick skådespelaren veta att han hade drabbats av en tumör i hjärnan – och han blev förlamad i ansiktet tio månader.

– Jag var säker på att jag skulle dö, har skådespelaren sagt enligt sajten Nicki Swift.

Trots goda utsikter som brottare valde Mark Ruffalo efter skolan att satsa på att bli skådespelare. Efter att ha refuserats över 600 gånger för sina auditions lyckades Mark Ruffalo äntligen slå igenom.

"Avengers"-stjärnan Mark Ruffalo fick sitt stora genombrott 2000 med filmen "You can count on me" och året efter gick en dröm i uppfyllelse då han fick spela mot Robert Redford i filmen "The last castle". 

Men lyckan vände snabbt för stjärnan som kort efter fick beskedet att han hade drabbats av en hjärntumör.

– Där var jag med en av mina hjältar. Det var en dröm som blev verklighet. Och sedan fick jag reda på att jag hade en hjärntumör, har han tidigare berättat i en intervju med Men’s Journal. 

 

LÄS MER: Mark Ruffalos brev gör succé på nätet 

 

Höll operationen hemlig för familjen

Tumören hade storleken av en golfboll och satt bakom han vänstra öra och skådespelaren behövde snabbt genomgå en operation. Han fick veta att det var stor risk att han skulle kunna förlora sin hörsel på örat och att han även kunde skada flera nerver i ansiktet.

Samtidigt väntade Ruffalo och hans fru sitt första barn – och skådespelaren valde att hålla sjukdomsbeskedet hemligt till och med för familjen.

Tre veckor efter att sonen Keen föddes opererades stjärnan 2001. 

– Jag var säker på att jag skulle dö, har han tidigare berättat och han hade även spelat in ett meddelande till sonen.

Efter operationen led skådespelaren av ringningar i örat som inte gav med sig – och vad som var ännu värre var att halva stjärnans ansikte var förlamat.

– Det var på det sättet i 10 månader och förhoppningen att bli bättre var avlägsen. Möjligheten för mina nerver att komma tillbaka blev mindre för varje månad som gick och i månad sju var lite av brytpunkten. Men till slut började förlamningen att ge med sig. Och inom ett år var den borta, har han berättat i en intervju med The Telegraph tidigare.

Mark Ruffalo och hustrun Sunrise Coigney.Foto: MATT SAYLES / AP

Trodde inte han kunde återvända

Under tiden höll sig stjärnan borta från strålkastarljuset och det började gå rykten om alkoholmissbruk, droger och sjukdomar och Ruffalo var rädd att han aldrig mer skulle kunna återvända som skådepelare.

Men 2011 var han tillbaka på toppen och fick en Oscar för sin roll i filmen "The Kids are alright".

Vid den tiden i sin karriär bar skådespelaren på ytterligare en tung erfarenhet. Hans yngre bror Scott, som skådespelaren levt nära, hade blivit skjuten under mystiska omständigheter i sitt hem.

Skådespelaren hade starka band till sin bror, som han hade hade gått igenom många svåra stunder tillsammans med. Han var förkrossad efter dödsfallet och valde igen att hoppa av en film för att kunna sörja.

Mark Ruffalo är nu aktuell som Bruce Banner ”Hulken” i nya "Avengers: Infinity War”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.