Köparen får bland annat 11 rum och kök, tennisbana, inomhuspool och nära till havet fördelat på hela 6538 kvadratmeter Foto: / SOTHEBY'SKöparen får bland annat 11 rum och kök, tennisbana, inomhuspool och nära till havet fördelat på hela 6538 kvadratmeter Foto: / SOTHEBY'S
Köparen får bland annat 11 rum och kök, tennisbana, inomhuspool och nära till havet fördelat på hela 6538 kvadratmeter  Foto: / SOTHEBY'S
Trävillan på gården byggdes 1965, och när Mark Levengood först ärvde huset ville han flytta in direkt. Foto: / SOTHEBY'STrävillan på gården byggdes 1965, och när Mark Levengood först ärvde huset ville han flytta in direkt. Foto: / SOTHEBY'S
Trävillan på gården byggdes 1965, och när Mark Levengood först ärvde huset ville han flytta in direkt.  Foto: / SOTHEBY'S
I sitt sommarprat 2011 berättade Mark Levengood hela historien om hur han ärvde miljonvillan, en berättelse han kallade för märklig. Foto: / SOTHEBY'SI sitt sommarprat 2011 berättade Mark Levengood hela historien om hur han ärvde miljonvillan, en berättelse han kallade för märklig. Foto: / SOTHEBY'S
I sitt sommarprat 2011 berättade Mark Levengood hela historien om hur han ärvde miljonvillan, en berättelse han kallade för märklig. Foto: / SOTHEBY'S
Foto: Suvad MrkonjicFoto: Suvad Mrkonjic
 Foto: Suvad Mrkonjic
Foto: / SOTHEBY'SFoto: / SOTHEBY'S
 Foto: / SOTHEBY'S
Foto: / SOTHEBY'SFoto: / SOTHEBY'S
 Foto: / SOTHEBY'S
Foto: / SOTHEBY'SFoto: / SOTHEBY'S
 Foto: / SOTHEBY'S

Mark Levengood säljer ärvda lyxvillan

Publicerad

11 rum, en tennisbana och havsutsikt fördelat på 6538 kvadratmeter.

Nu säljer Mark Levengood skärgårdsvillan på Soludden som han ärvde av en miljonär, enligt NVP.se

Taxeringsvärdet på lyxvillan är 23 miljoner kronor.

När miljonären Henry Soludde gick bort i cancer 2005 donerade han sin lyxvilla till Mark Levengood, 51.

Nu säljer författaren och programledaren sitt Solsidan-hus , berättar tidningen Nacka Värmdö Posten.

I mäklarannonsen står det att taxeringsvärdet är 23 miljoner kronor. Utgångspriset saknas dock i annonsen.

- Vi vill inte gå ut med det. Men visst finns en prisidé, säger mäklaren Helena Karnsund på Sothebys Realty till NVP.se.

En köpare får bland annat 11 rum och kök, tennisbana, inomhuspool och nära till havet fördelat på hela 6538 kvadratmeter

Trävillan på gården byggdes 1965, och när Mark Levengood först ärvde huset ville han flytta in direkt.

– Jag har redan flyttat dit kontoret och vi ska ta några månader på oss och fundera om hela familjen ska bo där permanent, sa han då.

 

 

LÄS MER: Släkten ville vräka Mark Levengood från villan

 

 

Mark Levengood: "Fick ett brev"

I sitt sommarprat 2011 berättade Mark Levengood hela historien om hur han ärvde miljonvillan, en berättelse han kallade för märklig.

– En dag fick jag ett brev till mitt kontor. Det var skrivet helt i vattenfärg, med konstiga tecknade symboler av solar och sjungande noter, och i belevade ordalag frågade brevskrivaren om jag var intresserad av att ta emot en större donation.

 

 

LÄS MER: Här är Mark Levengoods sexskämt på Twitter

 

 

Mark Levengood var skeptisk men åkte till slut åkte ut till den cancersjuke Henry Soludde på Solsidan utanför Stockholm som berättade att han ville att Mark skulle ta över hans hus.

Bland annat för att han hade så snygga slipsar när han ledde tv-programmet "Vi i femman".

Expressen söker Mark Levengood via hans presskontakt.

Nacka Värmdö Posten har fått en kommentar via presskontakten.

- Mark hälsar att han gillar Nacka, men vill i övrigt inte kommentera sitt privatliv.

 

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag