Marilyn Manson vill att anklagelserna ska ogillas

Foto: RICHARD SHOTWELL / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: KARL HENRIK EDLUND

I april lämnade ”Games of Thrones”-skådespelaren Esmé Bianco in en stämningsansökan mot Marilyn Manson.

Nu vill skräckrockaren att sexbrottsanklagelserna ska ogillas – vilket framgår i en skrivelse som lämnats in till domstol, enligt Rolling Stone.

Det var i april 2021 som ”Games och Thrones”-skådespelaren Esmé Bianco lämnade in en stämningsansökan mot Marilyn Manson, 52, som egentligen heter Brian Warner. 

I den påstod Bianco att skräckrockaren bland annat hade skurit henne, använt droger och hotat om våld för att tilltvinga sig sex – under deras förhållande 2011. 

Vill få fallet ogiltigförklarat

Under onsdagen lämnade Marilyn Mansons advokater in en skrivelse till rätten – och försöker genom den att få fallet ogiltigförklarat. 

”Utan ett uns av bevis till stöd för deras anklagelser, försöker målsägande och hennes medkonspiratörer desperat att smälta samman bilden och artisteriet av Warners chockrock-scenpersona Marilyn Manson med fabricerade historier om övergrepp”, står det i rättsdokumentet.

Advokaterna hävdar också att anklagelserna kan vara preskriberade, eftersom de ”löpte de ut under den tidigare gällande preskriptionstiden” och inte under den nuvarande lagen ”Phoenix Act”, står det i skrivelsen.

Det är inte första gången som rockstjärnan stäms. I juni lämnade fotomodellen Ashley Morgan Smithline in en stämningsansökan om sexuella övergrepp och skådespelaren Evan Rachel Wood har anklagat Manson för misshandel och grooming. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.