Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Mariettes starka budskap för Josefin Nilsson

I lördagens ”Stjärnornas stjärna” har Mariette Hansson valt att hylla Josefin Nilsson, med en tolkning av hennes hit ”Älska mig”. Foto: TV4.
Framträdandet är också tillägnat till Ainbusk-sångerskan. Foto: ÖRNBERG CHRISTIAN
Josefin Nilsson Foto: STEFAN SöDERSTRöM/STELLA PICTURE / STELLA PICTURES STELLA PICTURES

I lördagens ”Stjärnornas stjärna” har Mariette Hansson valt att hylla Josefin Nilsson, med en tolkning av hennes hit ”Älska mig”.

Framträdandet är också tillägnat till Ainbusk-sångerskan.

– Jag vill göra låten rättvisa efter allt som har hänt och det som bubblat upp till ytan i samband med dokumentären, säger Mariette Hansson till Aftonbladet.

Det är dubbla utmaningar i lördagens ”Stjärnornas stjärna” på var sin sida spektrat – från disko till vissång.

Mariette Hansson har valt att uppträda med Josefin Nilssons välkända låt ”Älska mig”, och vill lyfta artistens kamp som kommit fram i samband med dokumentären ”Josefin Nilsson – Älska mig för den jag är”.

– Jag gör låten för Josefin i kväll så den största utmaningen blir att hon ska titta ner och känna att vi är många som hyllar och förstår henne. Jag vill göra låten rättvisa efter allt som har hänt och det som bubblat upp till ytan i samband med dokumentären, säger Mariette Hansson till Aftonbladet.

Valde att sjunka – efter dokumentären

Innan sitt framträdande i ”Stjärnornas stjärna” förklarar Mariette Hansson att hon blev berörd av SVT-dokumentären, och att det är därför hon valde att sjunga ”Älska mig”.

– Jag valde den här låten för att jag blev så otroligt berörd av dokumentären om Josefins liv och grymma öde, säger Mariette Hansson.

Framträdandet fick jurymedlemmen Kishti Tomita att börja gråta, och berätta om Ainbusks resa.

– Med allt som har varit, och allt som nu är, är det som att det här du gjorde nu blir en ömsint kärleksfullt, helande, av något som har drabbat oss, en stor sorgefull insikt. Tack för din helande sång, sa en tårfull Kishti Tomita.

I publiken satt också Mariette Hanssons flickvän Amanda, och syntes stolt applådera och torka bort sina tårar.