Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Live-published photos and videos via Shootitlive

Mariette och Magnus går direkt till finalen

Det blev en dubbelskräll:

Det var Mariette och Magnus Carlsson som gick vidare från Malmö till finalen i Friends arena.

– Jag älskar låten, och det gjorde tydligen det svenska folket också, säger Mariette.

Efter finalplatsen firade de ihop och skålade i champagne.

Melodifestivalens andra deltävling i Malmlö är över. Vidare till finalen i Friends arena är Mariette och Magnus Carlsson.

Mariette Hansson, 32, gick vidare med låten "Don't Stop Believing".

Hon har själv beskrivit sin låt som en "mäktig, stor och vacker ballad med en genomgående mystik". Låten är skriven av Miss Li och Sonny Gustafsson.

– Jag är nog helt tagen. Jag vet inte vad jag ska säga, säger hon och fortsätter:

– Det gick så fort. Jag tänkte att jag skulle sitta och vara nervös länge, men sen kom det så plötsligt och det var så skönt att jag fick reda på det så tidigt, att det var över, säger Mariette.

Festade med champagne

Det blev vild glädjeyra när det sedan bjöds på efterfest efter Melodifestivalens andra deltävling i Malmö. Produktionen, artisterna och deras nära och kära samlades på High Court för att fira.

Mariette Hansson och Magnus Carlsson firade ihop och skålade i champagne.

– Jag har så många som är här, familj och vänner och hela mitt team. Det kommer att bli bubblor i glaset. Jag har jättemånga kärlekar här som jag ska fira med, säger en glad Mariette efter sändningen.

Magnus Carlsson utlovade fest med sin make Mats Carlsson.

– Nu är det efterfest med maken och hela crewet. Jag har redan fått en jätteblombukett av Mats inne backstage, det var riktigt snyggt, säger Magnus.

Mariette fick sitt stora genombrott i Idol 2009 där hon slutade på en fjärde plats. Men redan som 16-åring kunde vi se henne i tv-rutan då hon deltog hon i TV4:s "Sikta mot stjärnorna" 1999. Där imiterade hon Amanda Marshall och sjöng då "Let it Rain".

2008 släppte hon sitt första egenproducerade album "In This Skin" under artistnamnet MaryJet. Hon har även turnerat ihop med Tommy Nilsson. 2011 släppte Mariette sin första singel efter Idol-tiden: "Forever". Hon turnerade 2014 med en annan Melodifestival-ikon: Ace Wilder.

Carlsson: "Ren och skär lycka"

Andra finalisten är Magnus Carlsson som gick vidare till final med låten "Möt mig i Gamla Stan". Han har tidigare varit med i Melodifestivalen sju gånger totalt. Två gånger med Barbados, två gånger med Alcazar och tre gånger som soloartist.

"Möt mig i Gamla Stan" är skriven av Thomas G:son och Lina Eriksson.

Han beskriver själv låten som en "glad och energisk käftsmäll som sätter sig extremt lätt".

– Jag fick en dejavue från "Live forever". Det var lite here we go again, att sitta där mot en annan artist. Men det var bara att hänga med, säger han efteråt.

– När de väl ropade upp mitt namn var det en väldigt lättnad. Ja, man kan gärna kalla det revansch. Det var faktiskt ren och skär lycka

De gör Eric Saade och Jessica Andersson sällskap som gick vidare till final förra veckan.

Vidare till andra chansen gick Linus Svenning och Samir & Viktor.

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Annons:
Expressen Refunder Kalkylator

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!