Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Marie Serneholts tankar om relationen med Zelmerlöw

Zelmerlöw och Serneholt var ett par.
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
Serneholt berättar nu om hur relationen är i dag.
Foto: /IBL / /IBL

Marie Serneholt och Måns Zelmerlöw var ett av Sveriges hetaste par – men relationen tog slut. 

Nu berättar Serneholt om deras relation i dag och overklighetskänslorna över att de en gång var ett par. 

– Det är märkligt, säger hon i podcasten ”Bathinas skilda möten”. 

När Måns Zelmerlöw, 35, och Marie Serneholt, 38, blev tillsammans under våren 2008 pratades det om det perfekta paret.

Två av Sveriges hetaste singlar, båda framgångsrika artister, hade funnit varandra. Marie Serneholt ledde då bland annat Melodifestivalen och Måns var ansiktet utåt för "Allsång på Skansen".

Paret stöttade varandra och efter Zelmerlöws premiär på Skansen mötte Marie honom med mängder av kyssar bakom scenen efter sändningen. Men under ett par veckor syntes inte Serneholt till. 2011 kom beskedet.

– Jag vill att ni ska veta att jag och Marie inte längre är ett par. Hon är fortfarande min närmaste och bästa vän men det är så att gnistan inte finns kvar, sa han då till Expressen.

Paret berättade att det var ett gemensamt beslut och att de båda hade gått igenom en väldigt tuff tid.

– Åren vi har haft tillsammans har varit de finaste i mitt liv och vi kommer att fortsätta vara vänner, sa Marie Serneholt.

I dag har de båda gått vidare och har barn med sina nya kärlekar. 

Serneholts ändring i tankarna

Men när Serneholt gästar Bathina Philipsons podcast ”Bathinas skilda möten” kommer de ännu en gång in på expojkvännen. Serneholt är i dag i en relation med Fredric Palmqvist och hon förklarar att hon föredrar att vara ihop med någon som inte är i samma bransch som henne.

– Förut kunde jag känna att: ”Åh det var lite bekvämt och skönt”, men så här med facit i hand föredrar jag det här. När det är någon som inte är insatt och allt inte handlar om jobbet, säger Serneholt i podcasten. 

Paret var i hopp i tre och ett halvt år och eftersom de var rätt så unga kändes det som lång tid för henne. I dag är de vänner. 

– Skulle jag träffa Måns i dag så är det inga konstigheter, då skulle jag lätt snacka med honom, berättar Serneholt i podcasten men förklarar att de inte är så nära att de till exempel skulle boka in en lunch. 

– Men skulle vi ses på samma tillställning är det klart att vi skulle snacka. 

”Det där är märkligt”

Bathina Philipson berättar att det kan vara lite svårt för henne efter ett uppbrott att förstå att man faktiskt har varit i en relation med sitt ex – Serneholt håller med. 

– Jag tycker också att det där är märkligt. Jag och Måns bodde grannar med några som fortfarande är vänner till mig. Så när jag är där är det ju väldigt märkligt att tänka att vi bodde i dörren bredvid och har haft ett liv där tillsammans. Det är märkligt, säger hon i ”Bathinas skilda möten”. 

I augusti 2020 berättade Zelmerlöw i ”Nemo möter en vän” att han också skulle hälsa på sitt ex. 

– Jag skulle säga att relationen är rätt så obefintlig men inte på något dåligt sätt utan att vi absolut skulle hälsa. Senast vi sågs så var det hur bra som helst.

Serneholts förändrade relation med pojkvännen: 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.