Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Marie Serneholts starka reaktion efter ultraljudet

Paret väntar tvillingar i slutet av september. Foto: OLLE SPORRONG
Marie Serneholt. Foto: OLLE SPORRONG

Marie Serneholt och Fredric Palmqvist träffades i Frankrike i fjol.

Nu väntar paret tvillingar och berättar att beskedet kom som en chock.

– Jag var i chock och såg bara två små bultande hjärtan på skärmen, säger Serneholt till tidningen Mama.

Marie Serneholt, 35, berättar att Fredric Palmqvist, 32, kände på sig att det skulle vara tvillingar. Serneholt själv kunde inte tro att det var sant när de fick beskedet. I slutet av september är tvillingarna beräknade att födas.

– Fredric hade pratat om det tidigare, att det skulle vara tvillingar. När jag sedan när jag ligger där på britsen så tittar barnmorskan på skärmen och säger: ”Är det här ert första ultraljud?”. "Ja” svarar jag och ligger där och tittar på skärmen utan att veta vad det är jag egentligen ska se och så fortsätter hon: ”Ser ni vad jag ser?”. Och min kille bara ”Är det två?”, varpå hon svarar ”Jajamen!”, säger hon.

Serneholt uppger att graviditeten inte var planerad, men att paret tidigare hade pratat barn. Att det var tvillingar hon väntade kom däremot som ett chockbesked.

– Mamma frågade mig faktiskt några dagar innan ultraljudet om vad jag skulle säga om det var två där inne. Att det skulle vara det trodde jag aldrig, min mage var ju så liten, säger hon.

 

LÄS MER: Marie Serneholts gravid- förändring – med kärleken 

 

"Kände inte igen mig själv"

Marie Serneholt berättar om oron under graviditeten och att hon inte kände igen sig själv ett tag. 

– Jag kände inte igen mig själv ett tag, den där tröttheten och det där illamåendet gör ju att man har allt annat än ett gravidglow. Ända sedan dagen jag blev gravid så har jag även varit orolig för mina barn. Men det är bara att tugga i sig att oron inte kommer att bli bättre, säger hon.