Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Serneholts ilska svar efter kritiken – försvarar familjen

Marie Serneholt och pojkvännen Fredric Palmqvist har tvillingpojkarna Philip och Nicholas tillsammans. Foto: OLLE SPORRONG
Marie Serneholt slår tillbaka efter kritiken. Foto: OLLE SPORRONG

Marie Serneholt kritiseras efter frågan om tvillingsönerna.

Nu ryter mamman ifrån och menar att det inte är rätt att anklaga om man inte vet hur situationen ser ut.

”Har man inte tvillingar och vet hur EXTREMT det är på alla sätt och vis, så tycker jag inte att man har rätt att tala om att man minsann borde vara hemma si och så länge”, skriver Marie Serneholt på bloggen.

Det har nu gått nästan nio månader sedan sångerskan och programledaren Marie Serneholt, 35, och pojkvännen Fredric Palmqvist, 34, fick tvillingsönerna Philip och Nicholas. På sin blogg har Serneholt delat med sig av småbarnslivets upp- och nedgångar och tog även denna gång till sociala medier för att få tips och råd från andra föräldrar. Men inlägget fick inte det gensvar hon hoppades på.

Kritiseras efter beslutet

Det är nämligen så att sönerna snart ska börja på förskolan och Marie Serneholt hoppades på att få hjälp av sina följare när det kommer till förberedelser inför den stora dagen.

”Jag börjar fundera på vad som är bra att införskaffa i kläd- och skoväg och kanske annat bra ni tänker på, typ att man märker upp alla kläder osv. Kan ni inte berätta vad ni tycker är nödvändigt att man införskaffar?” skriver Marie Serneholt i ett blogginlägg.

Men i stället för att bli överöst av tips på nödvändigheter inför förskolan, fick Serneholt i stället motta en hel del kritik. Många menade att det var alldeles för tidigt för att låta tvillingpojkarna börja på förskolan. Något som fick Marie Serneholt att säga ifrån.

https://www.instagram.com/p/By-r55-iSoF/

Marie Serneholt: ”Borde kanske inte ta upp det”

I ett nytt inlägg på bloggen förklarar hon att hon förstår att det inte är någon som menar att vara elak, men menar att det inte är rätt att komma med sådana anklagelser utan att veta hur situationen ser ut för familjen.

”Borde kanske inte ta upp det här, men att lägga sig i hur andra väljer att göra utan att överhuvudtaget veta hur situationen är eller veta bakgrunden till ett beslut som inte har med dem att göra har jag lite svårt att förstå”, skriver hon i inlägget och fortsätter sedan:

”Egentligen känner jag inte att jag borde behöva ”försvara” vårt beslut, men jag tänker att jag kan berätta lite varför ändå. Våra barn kommer inte gå några långa dagar alls på förskolan. Några timmar om dagen kommer det bli till att börja med. Vi vill att våra barn ska gå på samma avdelning och hade vi väntat till i januari finns det definitivt färre platser än om man börjar på hösten och chanserna att de skulle få gå på samma avdelning hade varit betydligt sämre.”

Kämpat för att få livet att gå ihop

Vidare förklarar hon att både hon och hennes familjemedlemmar har slitit hårt för att få livet att gå ihop med tvillingar. Något som hon förklarar inte alltid är lätt. Nu vill hon inte längre ta mer tid från sina nära och kära, och går dessutom i tankarna att börja jobba igen.

”Har man inte tvillingar och vet hur EXTREMT det är på alla sätt och vis, så tycker jag inte att man har rätt att tala om att man minsann borde vara hemma si och så länge”, skriver Marie Serneholt på bloggen.

Expressen har sökt Marie Serneholt som hänvisar till blogginlägget.