Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Marie Serneholts ärliga kroppsavslöjande

Foto: / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ
Foto: / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ
Foto: OLLE SPORRONG

Kroppsform, förlossningsbrev och lustgas.

Nu berättar Marie Serneholt om tvillingförlossningen.

”Ska jag vara ärlig så fattar jag inte att jag varit gravid med tvillingar när jag tittar på min kropp nu", skriver hon i ett inlägg på sin blogg.

I september födde Marie Serneholt, 35, tvillingarna Philip och Nicholas. Hon och kärleken Fredric Palmqvist, 33, har nu varit föräldrar i två månader och Serneholt berättar nu i ett inlägg på sin blogg om tankarna kring förlossningen.

”Jag är helt förundrad över hur fantastisk kroppen är. Helt otroligt vad den kapabel till. Först och främst att bära två barn i magen, sedan föda dem och slutligen att återhämta sig på det sättet den gjort. Jag känner mig oändligt tacksam över allt den klarat av”, skriver hon i inlägget. 

Kroppen är tillbaka i toppform

Marie Serneholt berättar att hon längtar efter att komma i gång med träningen igen eftersom kroppen behöver stärkas efter den tunga graviditeten.

”Jag har inte tränat någonting än så länge utan väljer att vänta ett par veckor till då det då har gått 3 månader. Längtar efter det. Känner att kroppen behöver stärkas upp efter att ha burit på två barn. Min rygg har fått kompensera för belastningen i magen under lång tid så den behöver sakta men säkert bli starkare”, skriver Serneholt. 

 

 

Marie Serneholt tog sig snabbt tillbaka till toppform efter graviditeten, något som hon i ett tidigare blogginlägg tackade generna för. Nu berättar Serneholt att hon knappt märkt av graviditeten efter förlossningen.

”Ska jag vara ärlig så fattar jag inte att jag varit gravid med tvillingar när jag tittar på min kropp nu. Heja kroppen!”, skriver hon.

Förlossningsbrev och smärtstillande

Den nyblivna mamman blev i i vecka 38 eftersom  hon väntade tvåäggstvillingar. I blogginlägget berättar hon nu om sitt förlossningsbrev. Det viktigaste för henne var att kommunikationen mellan paret och förlossningsteamen var tydlig under hela förlossningen. Marie Serneholt skrev även  i brevet att hon inte hade någon bestämd idé för vilken typ av bedövning hon ville använda utan var öppen för förslag.

”Jag tog lustgas till en början, men jag hade så extremt täta värkar, hade kanske 5-10 sek mellan varje värk och efter många timmars värkarbete så valde jag att ta epidural för att ha krafter kvar till krystvärkarna”, skriver hon.