Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Marie Serneholt och Malin Olsson i SVT:s höstsatsning

Kvinnlig duo. Malin Olsson och Marie Serneholt ska leda SVT:s höstsatsning ihop.
Foto: SVT
Efter kritiken - här är den kvinnliga duon som leder "Helt magiskt".
Expressen kan nu berätta att Malin Olsson står bredvid Marie Serneholt i SVT:s höstsatsning.
- Det är fantastiskt att SVT väljer att satsa på två kvinnor i prime time. Det är dags att ändra fokus, säger Malin Olsson.
Som Expressen redan tidigare kunnat berätta blir det Marie Serneholt som leder SVT:s stora höstsatsning "Helt magiskt". Nu kan Expressen också berätta att det blir en kvinnlig programledarduo - den andra halvan är Malin Olsson.
- Det känns skitkul. Visst kommer det bli lite annorlunda mot det jag har gjort tidigare, men det borde ändå vara tv som tv. Det är jättekul att få en chans att ta nästa steg dock och jag älskar allt som har med underhållning att göra, säger Malin Olsson.

Kritiserats

Duon har aldrig jobbat ihop, även om de setts i olika sammanhang.
- Malin är en ambitiös och häftig tjej. Vi har haft jättekul när vi träffats nu i veckan och jag är jätteglad att få göra det här med henne. Jag är fruktansvärt glad över att få chansen att göra mer tv efter Melodifestivalen också, säger Marie Serneholt.
SVT har mötts av stark kritik under våren för den låga andelen kvinnor i underhållningsprogrammen på bästa sändningstid. Att man nu valt två kvinnliga programledare är på tiden, menar Malin Olsson.
- Det är fantastiskt att SVT väljer att satsa på två kvinnor i prime time. Det är dags att ändra fokus och bredda tilltalet. Det finns hur många grymma manliga programledare som helst, det vet vi. Nu är det dags att visa att det finns annat också, säger hon.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.