Marie Serneholt: ”Är mitt livs största chock”

Paret på Elle-galan 2020: ”Det är inte så ofta vi kommer ut såhär”
Nu gästar Marie Serneholt ”Efter fem” i TV4 för att slå hål på några av fördomarna kring att ha tvillingbarn.

Marie Serneholts liv tog en stor vändning 2018 när hon blev tvillingmamma.

I TV4:s ”Efter fem” berättar hon om det omvälvande beskedet på ultraljudsundersökningen:

– Det fanns inte på kartan för mig att jag trodde det var tvillingar som låg i min mage. Det är mitt livs största chock.

Artisten och tv-profilen Marie Serneholt, 38, slog igenom med A-Teens i slutet av 90-talet och har sedan dess hunnit med att både tävla i och leda Melodifestivalen. Hon har även bland annat synts som programledare för ”Bingolotto”.

Bakom kameran kom Serneholts största livsförändring hösten 2018 då hon och kärleken Fredrik Palmqvist fick tvillingsönerna Philip och Nicolas som nu hunnit bli tre år gamla.

När hon nu är aktuell med sin andra barnbok ”Tvillingarna Nico och Phille på badhuset” gästar hon ”Efter fem” i TV4 för att slå hål på några av fördomarna kring att ha tvillingbarn – bland annat den om att tvillingar ”alltid sysselsätter varandra”.

– Det är verkligen exakt så det är – typ aldrig. Jag menar visst, de kan ha små stunder där de underhåller varandra och har kul men typ 95 procent av tiden vill de slåss, de vill puttas, de krigar om uppmärksamhet och sådana saker.

”Två helt olika personligheter”

Marie Serneholt vill också slå hål på myten att alla tvillingar är likadana som personer.

– Jag har ingen erfarenhet av hur det är att ha enäggstvillingar, våra är ju tvåäggs, men det är ju som två syskon födda på samma dag bara. Med två helt olika personligheter som kräver helt olika saker. Jag försöker att göra dem så lite till en enhet som möjligt. Jag tror att det är viktigt för dem.

Marie Serneholt och Fredric Palmqvist Elle-galan på Grand Hôtel 2020.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL

En annan fördom Serneholt mötts av är det är skönt att få två barn ”avklarade på samma gång”.

– Det här var ju ingenting som vi någonsin hade kunnat föreställa oss. Alltså det fanns inte på kartan för mig att jag trodde det var tvillingar som låg i min mage. Det är mitt livs största chock när jag fick reda på det på ultraljudet. 

”Varit en torktumlare”

Serneholt fortsätter:

– Jag vill inte byta ut mitt liv för någonting i världen, men många gånger har jag ändå tänkt att: ”Gud vad skönt att få en i taget och bara få fokusera på den och njuta av den”. Det har varit en torktumlare skulle jag säga... vårt liv sen de kom. 

Tv-profilen tillika barnboksförfattaren berättar också om den positiva feedback hon fått från andra föräldrar till tvillingar.

– Man blir ju väldigt glad för det. Och sen kan jag ju hoppas att mina barn kan tycka att det inte är alltför pinsamt om några år, att de här böckerna finns. 


Marie Serneholt om förändrade relationen med kärleken

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.