Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Marie Picasso krossad av sveket

Marie Picasso.Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES / FAMEFLYNET SWEDEN
Marie Picasso.Foto: JOEL NILSSON

Marie Picasso vann "Idol" 2007, men sen försvann hon från rampljuset.

Artisten drabbades av en svår hjärntumör, och fick kämpa för att få den vård hon behövde - men sveks av sjukvården.

– Jag har velat somna in för att känna frid, har Marie Picasso, numera Shanta Liora, tidigare sagt.

Hon var med i "Big brother" 2002, men blev känd som Marie Picasso med hela svenska folket, när hon petade Amanda Jensen från vinstpallen och vann "Idol" 2007.

Men den blomstrande artistkarriären uteblev efter "Idol"-säsongen, och i stället försvann Picasso från rampljuset.

 

LÄS MER: Marie Picasso mystiskt sjuk 

 

Efter "Idol" följde många svåra år för Marie Picasso, där hon kämpade för att överleva. Artisten led av en oupptäckt hjärntumör i flera år - men vården vägrade hjälpa henne. 

Trots att Marie Picasso led av svår huvudvärk, orkeslöshet och kräkningar i flera år så tyckte inte läkarna att det var något fel på henne.

– Det känns som att man har en yxa i huvudet. I bland kunde halva sidan av ansiktet hänga för att värken var så stark. Det känns som att jag har en glasskål över huvudet. Jag var aldrig riktigt närvarande. Allt var suddigt, har Picasso sagt.

Maria Picasso vaknade upp utan syn

När hon en dag vaknade upp utan syn på ena ögat så åkte hon in till akuten - men fick fortfarande inte hjälp.

Marie Picasso tvingades söka sig till alternativvård i stället, och lade hundratusentals kronor på alternativ medicin, men blev ändå inte bättre.

Efter att ha nekats en röntgen under flera år så fick Marie Picasso till sist på det klara - hon hade en hjärntumör. 2011 opererades hon. Men operationen följdes av komplikationer, och Marie Picasso var nära att dö.

– Jag kan inte ge upp, jag har vägrat. Men jag har velat det många gånger, jag har velat somna in för att känna frid, har hon sagt i TV4.

 

LÄS MER: Marie Picasso har pratförbud

 

Nu har Marie Picasso bytt namn till Shanta Liora. Hon förklarar också varför hon har valt att byta namn.

– "Idol" borde ha varit den lyckligaste tiden i mitt liv. Men när jag tänker tillbaka på den tiden känner jag bara ångest. För mig är det svårt att göra det här på mitt sätt, och ha ett gammalt namn som står för så mycket ångest för mig.