Marie Nilsson Lind och Josefin Nilsson Foto: Stig HammarstedtMarie Nilsson Lind och Josefin Nilsson Foto: Stig Hammarstedt
Marie Nilsson Lind och Josefin Nilsson Foto: Stig Hammarstedt
Marie Nilsson Lind och Josefin Nilsson Foto: Staffan JohansonMarie Nilsson Lind och Josefin Nilsson Foto: Staffan Johanson
Marie Nilsson Lind och Josefin Nilsson Foto: Staffan Johanson

Marie Nilsson Lind bryter nu tystnaden

Publicerad

Josefin Nilsson la sig ner för att vila men vaknade aldrig igen.

Nu uttalar sig hennes syster Marie Nilsson Lind för första gången.

– Jag är jätteglad för alla vackra ord, säger hon.

Josefin Nilssons dödsfall kom plötsligt för både familj, vänner och fans.

Det var i måndags som den folkkära sångerskan, som var medlem i Ainbusk, gick bort.

Nu uttalar sig hennes syster och Ainbusk-kollega Marie Nilsson Lind för första gången.

– Jag är jätteglad för alla vackra ord som har sagts om min syster, säger Marie Nilsson, via vännen Thomas Sundström

Samtidigt har familjen bestämt att Josefin Nilssons begravning blir offentlig. Något datum är ännu inte spikat.

 

LÄS MER: Familjens privata bilder på Josefin Nilsson

 

Det är också klart att det blir en hyllningskonsert på Länsteatern på Gotland innan sommaren.

Josefin Nilsson led av mystisk sjukdom

Det är ännu inte klarlagt vad Josefin Nilsson dog av. Sedan ett par år tillbaka led hon dock av en mystisk sjukdom som gjorde att hon tappade håret.

– Vi är helt ovetande om allting faktiskt. Nu är det obduktion och det skulle ta några veckor, säger hennes mamma Doris Nilsson.

Josefin Nilsson stelopererade också ryggen två gånger och gick nyligen igenom en höftoperation. När Josefin Nilsson dog höll hon på att återhämta sig efter operationen.

– Hon kände en lättnad efter att det hade blivit gjort för hon hade väldigt ont tidigare. Höftoperationen lättade på smärtorna, säger Doris Nilsson.

 

LÄS MER: Familjens beslut om Josefins begravning

 

Josefin Nilsson hade varit ute på promenad med sin syster och sin hund när hon la sig ner för att vila. Hon vaknade aldrig igen.

– Hon lade sig på sängen och vaknade inte upp. Så vi vet inte vad det var i kroppen som sa i från, har Thomas Sundström tidigare berättat.

Thomas Sundström, som brukade kallas för "brorsan" visste att Josefin Nilsson hade fysiska problem.

– Men det var inte på nivån att man kände att Josefin var illa däran. Men jag tror att hon kanske dolde det väldigt bra också, säger han.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag