Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Marie Mandelmanns tröst – efter tragedin

Mandelmanns ord om familjetragedin
Marie Mandelmann berättar om systers död i tisdagens ”Mandelmanns gård”.
Foto: TV4
Marie Mandelmann förklarar hur skogen har fungerat som en tröst för henne.
Foto: TV4
Marie och Gustav Mandelmann.
Foto: MATTIAS AHLM / SVERIGES RADIO

En ny säsong av ”Mandelmanns” gård har nyligen dragit i gång.

I tisdagens avsnitt berättar Marie Mandelmann om skogens betydelse för henne – och hur den blev en tröst i barndomen då hennes syster omkom i en bilolycka.

– För mig var det ett stort andrum att bara gå ut i naturen och skogen, säger hon i programmet.

Marie Mandelmann, 55, har 2018 i egenskap av sommarpratare tidigare berättat i ”Sommar i P1” om den stora tragedin i hennes barndom, då hennes fyraåriga lillasyster blev påkörd av en bil och omkom.

I tisdagens avsnitt av TV4-programmet ”Mandelmanns gård” kommer det tragiska dödsfallet på tal när Marie Mandelmann berättar om vad skog och natur har betytt för henne genom åren.

– Skogen för mig har nog alltid varit mitt livsrum. Det är som att en skog kan ge tröst.

– När jag var liten, jag var bara åtta år, var jag med om en stor olycka där min lillasyster omkom i en bilolycka. Och hela familjen hamnade ju en djup sorg och en stor kris som har påverkat hela vårt liv, berättar hon vidare i programmet.

”Träden bara omfamnar en”

Marie Mandelmann fortsätter:

– Men där för mig var det ett stort andrum att bara gå ut i naturen och i skogen. Alla de här träden som bara omfamnar en. 

Marie Mandelmann höll sitt sommarprat 2018 ihop med maken Gustav Mandelmann. I samband med sändningen förklarade hon också sitt beslut att berätta om den svåra händelsen.

– Många kanske tänker på Mandelsmann och ser det idylliska, men alla bär vi med oss händelser från livet som har format oss. Jag tror att det är viktigt att visa det också, sa hon då

”Mandelmanns gård” sänds på TV4 Play, C More och på TV4 på tisdagar klockan 20.00.

Flirten mitt framför Mandelmann: ”Det kan bli en stadig grej”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.