Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Marie Mandelmanns tårar efter familjetragedierna

Så träffades paret Mandelmann – håller kärleken vid liv
Marie Mandelmann blir berörd och tårögd när hon pratar om sin pappa.
Foto: TV4 / TV4
Marie Mandelmann seglade ofta tillsammans men sin pappa.
Foto: TV4 / TV4
Paret Mandelmann besöker en båtverkstad.
Foto: TV4 / TV4
Marie Mandelmann.
Foto: TV4 / TV4

Vid ett besök hos en båtverkstad blir Marie Mandelmann märkbart berörd och ögonen tåras då hon börjar tänka på sin pappa som älskade båtar.

I tisdagens avsnitt av ”Mandelmanns gård” berättar hon om den tuffa tiden innan sin fars bortgång.

– Jag har haft kvar så mycket minnen av den jobbiga sjukdomen som han dog i, säger Marie Mandelmann i programmet.

Under sin barndom var Marie Mandelmann ofta ute och seglade tillsammans med sin pappa.

I tisdagens avsnitt av ”Mandelmanns gård” besöker hon och maken en båtverkstad något som får Marie Mandelmann har börja tänka på sin pappa.

– Min pappa gick bort i ALS och det var en väldigt jobbig tid. Ett väldigt snabbt förlopp och det blev någonting som stannade kvar den sista tiden som något smärtsamt, säger Marie Mandelmann i programmet och blir märkbart berörd.

Besöket i båtverkstaden gjorde dock att hon fick tillbaka många fina minen, eftersom hennes pappa älskade båtar.

– Jag har haft kvar så mycket minnen av den jobbiga sjukdomen som han dog i så att det har blockerat de fina minnena men nu när vi kom i båtverkstan och dofterna av tjäran gjorde att jag fick tillbaka de fina minnena som är min pappa. Nu känns det som att jag kan gå vidare.

Samtalet i båten

I sitt sommarprat 2018 berättade Marie Mandelmann om när hennes lillasyster blev påkörd av en bil och omkom när hon var fyra år gammal.

Händelsen har präglat hela hennes liv och hennes familj. I ”Mandelmanns gård” berättar hon om ett minne med sin pappa när hon hade flyttat hemifrån.

– På den tiden pratade man inte så mycket. Jag var 18-19 år och så frågade pappa mig om vi inte kunde åka ut och segla bara han och jag. Och den platsen i båten gjorde att samtalen kom. Han frågade mig hur jag klarat av bearbetningen och sorgen efter min lillasyster. Han kunde också berätta hur han hade gjort.

”Mandelmanns gård” sänds tisdagar 20.00 i TV4 och på TV4 Play.

Gustav Mandelmanns beslut som förändrade livet

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.