Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Marie: "Ingen brydde sig om vad jag tyckte"

Det är i nya självbiografin "Kärleken till livet", Piratförlaget, som Marie Fredriksson gläntar på dörren till vardagen med ett av Sveriges mest framgångsrika band genom tiderna - RoxetteFoto: Ronny Johannesson
när Marie Fredriksson och Per Gessle 2002 bestämde sig för att ta en timeout från varandra var det föranlett av en flera år lång period där Marie känt sig utanför och överkörd.Foto: Sergei Bachlakov
"Det kändes som om vi hade kört något i botten. Kanske var det hjärntumören som spökade redan då. Jag hade inte lust till något som hade med Roxette att göra", skriver Marie.Foto: Magnus Liljegren/All Over Press
Hon kallade därför till ett möte där hon och Per bestämde sig för att ta en paus.Foto: Ronny Johannesson
Marie Fredrikssons självbiografi finns nu i handeln.

Marie Fredriksson berättar i nya självbiografin "Kärleken till livet" om konflikterna med Per Gessle och Roxettes team.

I boken skriver den svenska stjärnan om hur hon kände sig utanför och överkörd under bandets inspelningar.

"Det var männen som bestämde, ingen brydde sig om vad jag tyckte", skriver hon.

Det är i nya självbiografin "Kärleken till livet", Piratförlaget, som Marie Fredriksson gläntar på dörren till vardagen med ett av Sveriges mest framgångsrika band genom tiderna - Roxette. Bandet, som det senaste året har turnerat över hela världen för att fira sina 30 år, bildades 1986 och har haft ett flertal uppehåll under åren för soloprojekt och annat.

Men när Marie Fredriksson och Per Gessle 2002 bestämde sig för att ta en timeout från varandra var det föranlett av en flera år lång period där Marie känt sig utanför och överkörd.

"Han var för egenmäktig och stark"

Det började när duon skulle spela in sitt sjätte album "Have a nice day", som släpptes 1999, berättar hon i självbiografin som är skriven av Helena von Zweigbergk, och gruppen började arbeta med en ny producent:

"Jag hamnade under tummen på honom. Han var för egenmäktig och stark, och han kommunicerade bara med Per och Clarence. Mig körde han med tills jag började gråta", berättar Marie i boken och beskriver hur hon bröts ner genom att hela tiden bli tillsagd att göra om sången vid inspelningarna och att hon från att ha känt trygghet och glädje i sången tappade självförtroendet.

 

LÄS MER: Marie Fredriksson: Jag har förlorat många år

 

Per och Clarence Öfverman ska inte ha märkt vad som hände, men Marie beskriver hur hon började tappa lusten för det de gjorde.

2001, när gruppen spelade in "Room Service" lät hon till och med taxin vänta utanför studion medan hon la sången på låten "Milk and toast and honey" eftersom hon ville närvara så lite som möjligt.

"Kändes som om vi hade kört något i botten"

Marie Fredriksson beskriver också i "Kärleken till livet" hur hon under den här perioden var trött på alltihop. Hur hon i sina dagböcker skrev om dåliga gig och ställde sig frågan hur länge hon ska orka.

"Det kändes som om vi hade kört något i botten. Kanske var det hjärntumören som spökade redan då. Jag hade inte lust till något som hade med Roxette att göra", skriver Marie som 2002 diagnostiserades med en hjärntumör.

 

LÄS MER: Roxette i sorg: Han kommer vara saknad

 

Hon kallade därför till ett möte där hon och Per bestämde sig för att ta en paus. Per verkade också lättad, berättar Marie, och de beslutade sig för att göra belgiska Night of the Proms som en sorts final. Dagen före presskonferensen upptäcktes dock Maries hjärntumör och allt ställdes in.

I stället återförenades gruppen på scenen 2009 under det årets version av Night of the proms-turnén.

Marie Fredriksson har inga ytterligare kommentarer till sin självbiografi. Roxettes manager Marie Dimberg hälsar att Per Gessle inte har några kommentarer till Maries bok.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.