Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Marie Göranzon: Därför skilde jag mig

Foto: YLWA YNGVESSON
Jan Malmsjö och Marie Göranzon har levt tillsammans i 40 år.
Foto: JULIA DANSARIE
Marie Göranzon.
Foto: OLLE SPORRONG
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Marie Göranzon var nära att bli stoppad från en skådespelarkarriär - av Ingmar Bergman.

I en intervju med Aftonbladet berättar Göranzon om Bergmans kritik, och kärleken till Jan Malmsjö.

– Vi kämpade emot våra känslor men vi hade inget val, säger Marie Göranzon.

Hon har varit en del av svensk teaterelit i 50 år - men Marie Göranzon var nära att inte få komma in på Dramatens elevskola.

Anledningen: Hon hade ett litet barn.

När hon sökte till teaterutbildningen satt nämligen Ingmar Bergman och Erland Josephson, som sammanlagt hade 14 barn - men att en ung kvinna skulle utbilda sig när hon redan var mamma var främmande för dem.

– Det var Bibi Andersson som räddade mig. Hon satt också i juryn och sa till Ingemar så högt att alla kunde höra: "Om ungen är ett sådant problem kan väl du sitta barnvakt, du vet ju hur man gör", berättar Marie Göranzon i Aftonbladet.

Samtidigt gick barnets pappa Lars Amble på scenskolan utan att någon hade några åsikter om hur det påverkade hans föräldraskap.


LÄS MER: Marie Göranzons ilska mot Jan Malmsjö efter svartsjukan: "Är vidrigt"


Marie Göranzon skilde sig - för att vara med kärleken Jan Malmsjö


LÄS MER: Marie Göranzon läxar upp maken Jan Malmsjö - i TV4


Men äktenskapet med Amble höll inte, för Marie Göranzon träffade skådespelaren Jan Malmsjö, och de två blev blixtförälskade. Hon bestämde sig för att skilja sig från sin första make, och har varit gift med Malmsjö i 40 år nu.

– Vi blev förälskade, trots att jag var gift och hade barn. Vi kämpade emot våra känslor men vi hade inget val. Vi var överens om att vi ville leva tillsammans. Det finns starka band av kärlek och lojalitet mellan oss, och vi kan glädja oss åt varandras framgångar, säger Marie Göranzon.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.