Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Marie Fredriksson sjunger ledmotivet till "Arn"

Marie Fredriksson.Foto: Robert Börjesson
Marie Fredriksson sjunger ledmotivet i den andra Arn-filmen. Låten "Där du andas" är skriven av Anders Glenmark och Niklas Strömstedt.
- Det var ett lätt val att tacka ja, säger Marie Fredriksson.
Anders Glenmark fick idén till låten när han läste böckerna om Arn. Tanken är att det ska bli ett helt album med låtar som inspirerats från böckerna och filmerna om Tempelriddaren Arn och hans Cecilia.
- Arn blev bannlyst i 20 år och fick tjäna som Tempelriddare i det Heliga landet. Lika lång tid fick hans Cecilia tjäna i kloster. Under all denna tid tappade dem aldrig tron och kärleken till varandra. Det var här låten och texten växte fram, säger Anders Glenmark.

Släpps i augusti

Flera kända låtskrivare och artister deltar i projektet, förutom Glenmark och Strömstedt finns låtar av Mauro Scocco, Uno Svenningsson, Tomas Andersson Wij, Patrik Isaksson, Bobby Ljunggren och Eva Dahlgren.
Bland artisterna finns förutom Marie Fredriksson Sonja Aldén, Uno Svenningsson, Helena Paparizou, Tommy Körberg och Fred Johansson.
- Jag blev otroligt förtjust i låten redan när Anders och Niklas spelade upp den första gången, så det var ett lätt val att tacka ja att spela in den. Och förstås kul att på det här sättet medverka i en svensk storfilm, säger Marie Fredriksson.
Resultatet sammanfattas i albumet ”Alla Himlens Änglar” som släpps den 27 augusti och som Anders Glenmark producerat. Världspremiär för filmen Arn – Riket vid vägens slut blir i Skara den 14 augusti och över hela landet den 22 augusti.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.