Marie Fredriksson drabbades av en hjärntumör för tio år sedan. Foto: Fredrik Sandberg / Scanpix
Marie Fredriksson drabbades av en hjärntumör för tio år sedan. Foto: Fredrik Sandberg / Scanpix

Marie Fredriksson om kampen mot cancern

Publicerad

De har sålt 65 miljoner skivor - men 2002 var Roxette slut efter att Marie Fredriksson drabbats av en hjärntumör.

På annandagen visar SVT dokumentären "It all begins where it ends".

- De sa att hon hade ett år kvar att leva, säger Fredrikssons make Mikael Bolyos i dokumentären.

På annandagen visar SVT dokumentären "It all begins where it ends" om Roxettes enorma framgångar. Men också om motgångarna.

2002 drabbades sångerskan Marie Fredriksson av en hjärntumör. Hennes make Mikael Bolyos berättar i dokumentären om hur han hittade henne i badrummet.

- Då ligger hon med krossat huvud i vårt badrum, säger han i dokumentären.

Marie minns att hon fick föras till sjukhus,.

- De sa att hon hade ett år kvar att leva, säger maken i dokumentären.

Vägen tillbaka var lång.

- Nu är jag frisk igen, säger Marie Fredriksson.

 

Programmet sändes på SVT1 på annandagen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag