Foto: Sergei Bachlakov
 Foto: Sergei Bachlakov

Marie Fredriksson bländar med livslust

Publicerad

De som träffat Marie Fredriksson den senaste tiden kommer tillbaka alldeles utmattade. Och liksom upplysta. Höga på inspiration och med nya glasögon att se på livet genom. Att den blekta blondinens livslust bländar live är det ingen tvekan om.

Med musiken är det lite grumligare.

För tio år sedan fick den gamla Roxette-stjärnan en mycket svår hjärntumör, genomgick operation och en lång efterföljande rehabilitering. "Nu!" är inte första livstecknet från henne sedan dess. Rockdamen har stått bakom två utställningar och dessutom åkt jorden runt med Per GessleRoxette-turné.

Men det här är hennes solo-comeback, den första skivan med originallåtar på svenska på 17 år. Under fem år har hon och maken Mikael Bolyos jobbat på albumet som ska pränta in Fredrikssons namn på topplistorna igen.

 

Till sin hjälp har de bland annat Uno Svenningsson, vars bidrag "Det bästa som någonsin kan hända", har kryddats med gnälliga gitarrer och pedalsteel medan Fredriksson tryggt glider på vokalerna.

Per Gessles infantila textförfattande gifter sig bra med rockdamens mer seniora röst och mogna känsloförmedling - de två kanske borde starta en duo tillsammans? Just det... det har de redan. Men jag hade gärna hört fler spår signerade herr Gessle.

Fler låtar kommer etsa sig fast i P4s radiovågor och helt säkert användas på både bröllop och begravningar.

 

Sångerskans egna "Hotel California"-ballad "Sista sommarens vals" är dramatisk och påminner om 80- och 90-talets Marie Fredriksson. Där lyckas hon beröra. Och överföra sin lyskraft till musiken.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag