Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Marianne Rundströms nya jobb – efter SVT

Efter att ha jobbat på SVT i 22 år meddelade Marianne Rundström att hon sagt upp sig på grund av åldersdiskriminering.Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Nu berättar hon att sajten News55 kommer bli hennes nya arbetsplats. Foto: SVT
Marianne Rundström Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Efter att ha jobbat på SVT i 22 år meddelade Marianne Rundström i mitten av maj att hon sagt upp sig. 

Nu berättar hon att sajten News55 kommer bli hennes nya arbetsplats. 

– Efter ett helt yrkesliv i public services tjänst är det dags att pröva nya vingar, säger hon i ett pressmeddelande från News55.

Den 12 maj kunde Expressen berätta att SVT-profilen Marianne Rundström lämnat in en avskedsansökan till kanalen. 

Detta på grund av att hon upplevde att kunskap och erfarenhet inte värdesätts på SVT. Programledaren menade i stället att det är ungdomligt som gäller. 

- Målgruppen för det nya morgonprogrammet är 20-39 år och jag förstår verkligen att programmet behöver förnyas och att jag inte ska vara kvar där. Men jag tycker att det bästa är att man blandar olika åldrar och erfarenheter och då det inte känns som att kunskap och erfarenhet värdesätts på SVT väljer jag att säga upp mig, berättar Marianne Rundström.

Går till seniorsajt

SVT-profilen berättade också att hon redan hade fått erbjudanden om andra jobbuppdrag.

Efter att ha jobbat på SVT i 22 år meddelade Marianne Rundström att hon sagt upp sig. Foto: SVT

Nu berättar hon att seniorsajten News55 har knutit henne till sig. Detta skriver tidningen News55 i ett pressmeddelande.

– Efter ett helt yrkesliv i public services tjänst är det dags att pröva nya vingar. Det blir spännande att se hur ett nytt liv kan se ut när man startar på nytt efter 65. Mycket är osäkert men ett är helt säkert – och självklart: Att börja skriva för News55, säger Marianne Rundström till News55.

 

LÄS MER: Marianne Rundström om reaktionerna efter avhoppet  

 

Skriva krönikor och föreläsa

Marianne Rundström kommer att skriva krönikor samt föreläsa på mässor som News55 anordnar.

– Ingen annanstans får erfarenheten så stor plats som på News55 och det är ovärderligt för de tre miljoner som fortsätter ett alert liv efter 55, säger SVT-profilen.

 

LÄS MER: SVT:s svar efter Marianne Rundströms uppsägning  

 

Sajtens News55:s medgrundare Artur Ringart är mycket glad över att de knutit Marianne Rundström till sig.

– Marianne är en mycket kompetent journalist och dessutom väl insatt i frågor som berör den erfarna delen av vår befolkning, säger Artur Ringart. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.