Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Marianne Mörck får heders- uppdraget – blir årets julvärd

Berättar om telefonsamtalet: ”En stor chock, det blev tyst i telefonen”.
Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN

Marianne Mörck blir årets julvärd i SVT – och tar därmed över hedersuppdraget efter Kattis Ahlström.

Det avslöjade SVT under en presskonferens på tisdagen.

– Jag är jätteglad, säger Marianne Mörck.

”Bonusfamiljen”-skådespelaren Marianne Mörck är årets julvärd i SVT, och kommer tända ljuset i sändning före Kalles Ankas julafton.

Under en presskonferens på tisdagen avslöjade SVT att Mörck axlar uppdraget efter Kattis Ahlström, som var julvärd förra året.

Marianne Mörck berättar vad tittarna kommer kunna förvänta sig av henne, och vill vara en del av svenska folkets vardagsrum på julafton.

– Det ska finnas de gamla traditionerna. Det ska finnas kärlek, det behövs mer än någonsin nu, säger Marianne Mörck.

Skådespelaren avslöjar att hon kommer ha med gäster under hennes sändning., och förklarar att hon vill gå i Arne Weises fotspår och finnas där för de som är ensamma på jul.

– Jag är jätteglad, säger Mörck om att ha fått uppdraget.

Kattis Ahlström var julvärd 2018

Att vara julvärd i SVT är bland det mest prestigefulla man kan få göra som mediepersonlighet. Efter att Arne Weise pensionerades från uppdraget 2002 har olika personer tänt ljuset före Kalle Ankas julafton varje år.

De senaste åren har ”Allsång på Skansen”-programledaren Sanna Nielsen, ”Historieätarna”-profilerna Erik Haag och Lotta Lundgren samt SVT-profilen Kattis Ahlström hållit svenska folket sällskap i rutan på julafton.

MER NÖJE: Här kan du tjuvkika på årets julkalender:

Snart kommer årets julkalender till SVT.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.