Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mariah Careys storbråk efter fiaskot på nyår

Mariah Carey råkade ut för en rejäl genomklappning på sin nyårskonsert. Foto: Xinhua / Polaris / XINHUA / POLARIS POLARIS IMAGES
Efter tabbarna valde hon att kritisera arrangören – något som lett till ett hårt motangrepp mot balladstjärnan. Foto: Xinhua / Polaris / XINHUA / POLARIS POLARIS IMAGES

Mariah Carey råkade ut för en rejäl genomklappning på sin nyårskonsert.

Efter tabbarna valde hon att kritisera arrangören – något som lett till ett hårt motangrepp mot balladstjärnan.

Nu riskerar hon att bli stämd för förtal, rapporterar TMZ.

Mariah Carey, 46, tappade det helt på sin nyårskonsert på Times Square i New York. Sångerskan kom av sig flera gånger under framträdandet på ”Dick Clark's New Year's Rockin' Eve”.

Carey stod bitvis helt tyst när hon skulle framföra ”Emotions”. Sångerskan förklarade på scenen att hennes medhörning inte fungerade och bad publiken att sjunga med.

Men katastrofen fortsatte även under låten ”We belong together”.

– Det blir inte bättre, sa hon på scenen och avslutade sitt framträdande.

 

LÄS MER: Mariah Careys fiasko - stormade av scenen

 

Efter fiaskot valde Carey att kritisera produktionsbolaget och arrangören bakom konserten. Sångerskans manager Stella Bulochnikov gav ett uttalande till Billboard där hon gick till skarpt angrepp mot upplägget inför konserten.

”Vi sa åt dem tio minuter innan framträdandet att hörlurarna inte fungerade. De bytte ut batterierna men hörlurarna fungerade inte fyra minuter före showen. Då sa vi åt dem igen, men i stället började de räkna ner inför konserten och försäkrade att det skulle fungera i direktsändning – vilket inte hände”, skriver Bulochnikov till Billboard.

Careys manager djupt kritisk

Stella Bulochnikov hävdar att hon sedan varit i kontakt med Dick Clarks-bolag och begärt att de skulle stänga av sändningen för den amerikanska västkusten (som på grund av tidsskillnad fick se framträdandet ett par timmar efter det framfördes red. anm.).

”Jag frågade varför de skulle vilja sända en konsert med tekniska fel, om det inte var för uppmärksamhetens skull. Det är oschysst mot artisten”, skriver Bulochnikov till Billboard.

Men de hårda orden har inte fallit i god jord hos produktionsbolaget. Bolaget slår ifrån sig kritiken om att det skulle vara deras fel att hörlurarna inte fungerade.

”Under väldigt ovanliga omständigheter så finns det naturligtvis tekniska fel som kan inträffa under direktsändning. Men vår utredning tyder på att DCP ”Dick Clark produktions red. anm.) inte låg bakom någon av de utmaningar som har med Mariah Careys nyårskonsert”, skriver bolaget.

 

LÄS MER: Stjärnans lyxkrav efter miljardärens besked

 

Mariah Carey kan bli stämd

Uppgiftslämnare från bolaget hävdar att Carey vägrade att göra ett soundcheck inför konserten och kallar hennes kritik för ”absurd”. Källor i bolaget menar att kritiken kan vara fråga om förtal och att Mariah Carey öppnat för en eventuell stämning med sina påståenden.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.