Mariah Careys 20 år som "sexy santa"

Publicerad

Mariah Careys singel "All I Want for Christmas is You" släpptes 1993 och har blivit en riktig julklassiker. Frågan är vad som är bäst, låten eller de olika versionerna av Mariah Carey som sexy santa som kommit och gått genom åren.

"All I Want for Christmas" har framförts av bland annat Shania Twain, Miley Cyrus och John Mayer. Den spelas även i filmen "Love Actually". Men Mariah Carey stod för originalversionen. I musikvideon från 1993 leker hon i snön iklädd röd overall och tomteluva.

Se videon här.

 

Mariah Careys nästa version av en sexy santa kommer från 1996. Hennes röda klänning är en stilren hyllning till 60-talsbandet The Ronettes.

Se videon här.

 

1998 genomförde Mariah Carey sin "Butterfly Tour". Självklart var tomteluvan och julhitten en del av turnén. Något mer vågat, men fortfarande stilrent.

Se videon här.

 

Vad vore julen utan Kalle Anka?

När Mariah Carey framförde "All I Want for Christmas is You" på Disneyland 2004 stod Kalle, Musse Pigg och de andra framför henne och diggade låten.

Se videon här.

 

2011 års version av julhitten är en duet med Justin Bieber. Musikvideon innehåller allt som hör julen till: leenden, barn med julklappar och Mariah Carey i en riktigt röd tomteluva.

Se videon här.

 

När julgranen tändes i Rockfeller i New York 2012 stod Mariah återigen på scen i en glittrande röd klänning som drog tankarna åt Jessica Rabbit. Tomteluvan fick dock stanna hemma.

Se videon här.

 

2012 gjorde hon även ett minnesvärt framträdande med Jimmy Fallon. Tillsammans med The Roots och en barnkör framförde de en lekfull version av "All I want for Christmas is You". Mariah klädde sig i en snäv lång röd klänning med matchande blodröda skor.

Se videon här.

 

När julgranen på Rockefeller Center tändes i år stod Mariah Carey återigen på scenen. Den här gången var hon iförd en snygg röd klänning som prydes med en pälsbård och diamanter.

Se videon här.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag