Mariah Carey. Foto: 247PAPS.TV / SPLASH NEWS / 247PAPS.TV / SPLASH NEWS/IBL SPLASH NEWSMariah Carey. Foto: 247PAPS.TV / SPLASH NEWS / 247PAPS.TV / SPLASH NEWS/IBL SPLASH NEWS
Mariah Carey. Foto: 247PAPS.TV / SPLASH NEWS / 247PAPS.TV / SPLASH NEWS/IBL SPLASH NEWS
Mariah Carey. Foto: PACIFICCOASTNEWS / STELLA PICTURES PACIFICCOASTNEWSMariah Carey. Foto: PACIFICCOASTNEWS / STELLA PICTURES PACIFICCOASTNEWS
Mariah Carey. Foto: PACIFICCOASTNEWS / STELLA PICTURES PACIFICCOASTNEWS

Mariah Carey svarar på diva-ryktena

Publicerad

Mariah Carey har hela sin karriär anklagats för att vara en diva - nu ger hon svar på tal.

I en intervju med tidskriften Paper förklarar Mariah Carey att hon kan vara svår att jobba med.

– Jag gör det utan att tänka på det, och jag menar inget illa med det, säger Mariah Carey i Paper.

Mariah Carey kallas ofta för "popdiva", och har anklagats för att bete sig respektlöst mot sin personal.

Nu svarar Mariah Carey på anklagelserna, och menar att det kommer från hennes mamma, operasångaren Patricia Hickey.

– Jag har haft mina diva-ögonblick, och sen kan folk inte hantera det. Jag antar att det är lite intensivt, för jag kommer från en sann diva - min mamma var operasångerska. Och det är en riktig diva, en Julliard-diva. Så när andra personer säger "Du är en diva", känner jag "Gumman, du vet inte vad en riktig diva är, du växte inte upp med min mamma", säger Mariah Carey i Paper.

Mariah Careys divabeteende

 

LÄS MER: Mariah Careys fiasko - stormade av scenen

 

Mariah Carey säger att hon inte kan styra över sitt beteende - utan att det bara händer.

– Jag menar, det är en komplimang, jag hade inte varit den personen jag är om jag inte upplevt det. Så när folk hör mig prata på det sättet så är det som att jag kanaliserar min mamma. Jag gör det utan att tänka på det, och jag menar inget illa med det, jag bara gör det och det händer, säger Mariah Carey i Paper.

 

LÄS MER: Mariah Careys storbråk efter fiaskot på nyår

Koreografen: "Hon bryr sig inte"

Men alla håller inte med om Mariah Careys uppfattning om sitt eget beteende. Hennes tidigare koreograf Anthony Burrell har tidigare uttalat sig om hennes framträdanden.

– Mariah är tydlig, säger han och fortsätter: 

– När hon inte vill göra någonting, så gör hon det inte. Hennes framträdanden saknar briljans och hon bryr sig inte, och det tar bort hennes stjärnglans, säger han. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag