Maria Montazami. Foto: Suvad Mrkonjic
Maria Montazami. Foto: Suvad Mrkonjic

Maria Montazami: Är kul att vara hemmafru

Publicerad

Maria Montazami är aktuell i "Så blev vi svenska Hollywoodfruar".

Och trots att hon har mängder av projekt på gång tänker hon aldrig sluta vara hemmafru.

– Jag har aldrig tröttnat på att vara hemma, säger hon till Expressen.

I "Så blev vi svenska Hollywoodfruar" får vi följa Anna Anka, Gunilla Persson och Maria Montazami. Sistnämnda berättar för Expressen vad vi har att vänta oss av programmet, vars andra del av fyra sänds i kväll.

– Ni kommer att få veta så mycket mer om oss tre Hollywoodfruar, vi är så starka personer och vet vad vi vill, säger Maria.

Maria är lika glad i verkligheten som hon är i tv-rutan. Hon tror att det är därför hon är så populär bland svenska folket, "för att jag är jag".

– Jag spelar absolut ingen roll, det kan man inte göra i en "reality", och det hade dessutom varit rätt jobbigt att göra det. Folk gillar ödmjukhet. Men jag är långt ifrån perfekt, varje dag försöker jag bli en bättre person. Men jag är väldigt ödmjuk och har ett otroligt känsligt hjärta, jag skulle inte kunna vara elak mot någon, säger Maria och tillägger fort.

– Men jag kan vara elak om de är elaka mot mig, då går det jäkligt fort, för det gör man inte.

Vägrar sluta vara hemmafru

Trots att Montazami har flera nya projekt på gång, som hon säger att hon inte kan avslöja, vägrar hon sluta att vara hemmafru.

– Jag var stolt för att jag var hemma med mina barn. Jag har sagt att mannen kan stå och snickra medan kvinnan lagar mat, så är det. Folk tappade hakan när jag sa det, men jag står fast vid allt jag har sagt. Om man kan vara hemma med sina barn så ska man det, i mitt fall fungerar det. Jag har aldrig tröttnat på att vara hemma, det är väldigt kul, jag har aldrig blivit uttråkad.

Nytt tv-program med bästisen Mindy Bondu

Och i framtiden får tittarna se ännu mer av den populära Hollywoodfrun. I "Maria och Mindy" får tittarna följa bästisarnas resa i Sverige.

– Vi gör en "roadtrip" genom Sverige och träffar personer från min barndom.

Bästisarna minns speciellt den kalla natten på Ishotellet i Jukkasjärvi.

– Vi sov över på riktigt, det var minus 38 grader. Jag är förvånad över att man inte fuskar alls med tv i Sverige. Allt ni kommer att se i serien är på riktigt, säger Mindy.

Och biltimmar blev det många av, något som förde med sig ohälsosamma rutiner.

– Vi åt massa godis och drack mest kaffe på bensinmackar. Men inte en enda gång var det gott. Det enda goda kaffet vi drack var på NK, det hade kanelsocker, säger Maria Montazami.

En dag då vännerna skulle försöka vara nyttiga hittade de morötter i bilen. Men till deras förvåning det var inga små och gulliga morötter som de brukar äta hemma i USA.

– De var stora och hade skal på sig, precis som när man ska mata ett djur. Så där sitter vi jättehungriga och törstiga och äter morötter. Vi satt och åt som hästar, säger Maria Montazami och skrattar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag