Maria Lundqvists svåra tid med yngre kärleken

Maria Lundqvist och Kristoffer Hellström i ”Malou efter tio.”
Foto: TV4.
Kristoffer Hellström och Maria Lundqvist berättar som sin relation.
Foto: TV4.
Maria Lundqvist och Kristoffer Hellström på en premiär tidigare under hösten.
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES/ROBERT EKLUND ROBERT EKLUND

Hon var 46 och han 25 när de träffades.

Nu har det gått 12 år sedan dess och skådespelarparet Maria Lundqvist och Kristoffer Hellström är kärare än någonsin.

– Det var en utmaning, dels att vara så pass ung själv och inte ha gått igenom en del saker som man behöver gå igenom, och samtidigt möta allt det som fanns, säger Kristoffer Hellström i ”Malou efter tio”.

Maria Lundqvist, 58, och Kristoffer Hellström, 37, var upptagna på varsitt håll när de först träffades för 12 år sedan. Lundqvist, då 46, var gift med fyra barn, och Hellström, då 25, hade också en partner.

Det var när de arbetade ihop som de först fattade tycke för varandra – till en början som vänner.

– Att vi överhuvudtaget fastnade för varandra var för att vi hade så bra samtal, säger Maria Lundqvist i TV4:s ”Malou efter tio”.

– Jag förstod efter ett tag att de här samtalen blev för nära för att jag skulle kunna referera till dem hemma. Jag förstod att jag blev väldigt uppfylld av Kristoffer. När jag förstod det blev jag rädd, säger hon.

Kristoffer Hellström tar vid:

– Nu hittade vi varandra själsligt. Jag hittade en kvinna som var formulerad och klar, väldigt trygg och säker och väldigt nyfiken.

”Så mycket förutfattade meningar”

Innan de kunde följa sina hjärtan och bli ett par var de tvungna att lämna sina respektive förhållanden. Samtidigt hade Maria Lundqvist fyra barn, där den äldsta sonen var i 20-årsåldern.

– Det var tufft, och det förstår jag. Men jag tror att allihopa på något sätt gått hela cirkeln runt, och i dag förstår man både orsak och verkan till varför skilsmässan uppstod – och varför vi tycker om att vara med varandra. Nu känns det enormt skönt, säger Maria Lundqvist.

– Det var en väldigt, väldigt svår tid, säger Kristoffer Hellström.

I dag har han fått en stark relation med flera av hennes döttrar, vars liv Hellström kom in i när de fortfarande var barn, och i det hyllar han sin partner som hjälpt honom mycket.

– Maria har varit fantastisk i det.

När de först blev ett par stod det klart ganska snabbt att åldersskillnaden retade folk, vilket Lundqvist har berättat om tidigare. I ”Malou efter tio” adresserar de ämnet igen.

– Det finns så mycket förutfattade meningar om att ålder inte kan vara för stor i skillnad mellan folk. Men jag tror att vi kom underfund ganska fort att åldern var förutsättningen. Vi kom in från två olika håll i livet, och där jag blev attraherad av det med Kristoffer kom med, säger Maria Lundqvist.

Därtill har de också inspirerat andra, berättar hon.

– Det är inte bara det att vi har vågat själva, vi har också fått andra att förstå. Vi har fått otroligt mycket människor runtikring oss som skriver ”tack för att ni vågade. Nu har jag också träffat någon”, och vi har fått ge råd, skrivit mejl och brev.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.