Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Maria Forsbloms drag för Soraya – i direktsändning

Programledarna om "Tillsammans mot cancer": Oerhört starkt
Soraya avtackades av Martin Järborg och Maria Forsblom.
Foto: TV4
Soraya Lavasani går nu på mammaledighet.
Foto: TV4
Kollegerna Soraya Lavasani och Maria Forsblom kramar om varandra.
Foto: TV4

Med en månad till beräknad förlossning lämnar Soraya Lavasani ”Nyhetsmorgon” för att gå på mammaledighet.

I slutet av onsdagens sändning överraskades hon av kollegan Maria Forsblom, inför sin tid borta från morgonprogrammet.

– Nu ska det bli så skönt att fokusera på bebis, och inte på corona och en massa hemskheter i världen, utan på det som ska komma, säger Soraya Lavasani i TV4.

Soraya Lavasani, 38, ska snart bli tvåbarnsmamma. Under hösten har ”Nyhetsmorgon”-publiken fått se programledarens gravidmage växa vecka för vecka, och efter onsdagens program går Lavasani på mammaledighet.

Tv-profilen är mitt inne i en intervju när hon plötsligt överraskas av vännen och kollegan Maria Forsblom, som kommer in i studion med en stor bukett blommor.

– Är det slut nu? Älskling, säger Soraya Lavasani förvånat, och kramar om Forsblom, innan hon fortsätter:

– Men Maria, vad kul att se dig. Nu kommer du stå här i veckan.

Maria Forsblom, som är Lavasanis vikarie måndagar till onsdagar i ”Nyhetsmorgon” under mammaledigheten, påpekar att programledaren har fel.

– Inte den här veckan, men på måndag. Du är lite virrig i kolan redan, säger Maria Forsblom och skrattar.

– Jag har checkat ut nu, erkänner Soraya Lavasani.


Soraya Lavasani: ”Skönt att fokusera på bebis”

Martin Järborg, som varit Soraya Lavasanis kollega sedan Jesper Börjesson valde att lämna TV4, undrar hur det känns för tv-profilen att hon bara har en månad kvar till hon ska föda sitt andra barn.

– Det är helt galet. Nu ska det bli så skönt att fokusera på bebis, och inte på corona och en massa hemskheter i världen, utan på det som ska komma.

– Vad ska du göra då, undrar Maria Forsblom.

– Jag ska börja med att ligga i horisontalläge, och kolla på er förstås. Sen ska jag tvätta bebiskläder, fixa en syskonvagn, titta på serier. Det ska bli så skönt.

Soraya Lavasani tackar också tittarna för det stöd de har gett henne under graviditetens gång, och vänder sig direkt till kameran.

– Stort tack vill jag säga till alla fantastiska tittare, ni är så underbara, jag har fått så mycket pepp under den här graviditeten.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.